Novosti Sport Događanja

Sesarov stroj pregazio zadarski Sonik za nastavak fantastičnog pobjedničkog niza

31.01.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nastavili su svoju pobjedničku seriju i protiv Sonik Puntamike, a fantastičnu partiju okrunili su sa uvjerljivim slavljem, rezultatom 103:61.

Bikovi su i dalje ove sezone neporaženi na svom parketu, a ovo im je bila sedma uzastopna prvenstvena pobjeda, kojom su samo potvrdili da trenutno spadaju u sam vrh hrvatske košarke.

Nisu gosti iz Zadra imali previše izgleda, donekle ravnopravan takmac bili su tek u prvih deset minuta, ali nakon toga praktički je sve bilo u znaku Goričana, koji su fenomenalnom obranom i raznovrsnim napadačkim rješenjima slomili otpor suparnika.

Na poluvremenu je bilo 'tek' 45:31, ali u nastavku Sesarova momčad jednostavno nije imala milosti. Bilo je tu i atraktivnih poteza, kvalitetnih akcija, a ponovno su se i svi iz zapisnika upisali u strijelce.

Predvodio je Lovro Mazalin s 20 poena i devet skokova, dok je Maj Kovačević dodao 17 koševa. Kapetan Majcunić je zabio 14 poena, a dvoznamenkasti su bili još i Baković i Uljarević s po deset koševa svaki te Borna Kapusta s 11 asistencija.

Prvo ime Sonik Puntamike bio je Ante Gospić, bivši igrač Gorice, s 18 ubačenih poena.

Gorica je s 15 pobjeda i tri izgubljena susreta i dalje prvi pratitelj vodećeg Zadra, koji je ove sezone upisao dva poraza, baš od Gorice i Sonik Puntamike, uz jedan odigrani susret više od Goričana.

U idućem kolu Bikovi gostuju kod posljednjeg Hermesa, a ishod bi mogao biti sličan ovom nedjeljnom.

Podijeli