Novosti Sport Događanja

U vikend akciji policija najčešće kažnjavala zbog brzine, zaustavljen jedan vozač pod utjecajem alkohola

01.02.2021. / Ivana Ćurić

Tijekom vikend akcije pojačanog nadzora vozila i vozača velikogorička policija ukupno je zabilježila 15 kršenja prometnih propisa na našim prometnicama i sankcionirala ih.

Akcija se provodila u noćnim satima tijekom petka, subote i nedjelje te ponedjeljka. Od ukupnog broja prekršaja za akciju je bilo vezanih njih 12.

Najviše kazni policajci su ispisali zbog prekomjerne brzine vozila, njih osam, tri vozača kažnjena su zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a jedan vozač vozio je pod utjecajem alkohola.

-U subotu u 00,06 sati, muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim automobilom kretao se kolnikom Trga kralja Petra Krešimira IV u Velikoj Gorici u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do kućnog broja 12 isti je zaustavljen i alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 0,68 g/kg alkohola. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola. Isti nije recidivist i protiv istog je podnesen na mjestu događaja isključen iz prometa i Izdan mu je obavezni prekršajni nalog-obavijestili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Podijeli