Novosti Sport Događanja

Ministar najavio nastavak radova na A11

01.02.2021. / Ivana Ćurić

Preostalih 12 km koliko nedostaje da se A11 izgradi od Lekenika do Siska izgradit će se do 2024. godine, odnosno, do kraja mandata ove Vlade, ako je vjerovati riječima ministra prometa Olega Butkovića.

U gostovanju na N1 televiziji on je istaknuo kako su novci za ovaj projekt osigurane, preostaje tek još jedno refinanciranje koje će u potpunosti otvoriti prostora za autocestu A11.

-Imali smo koordinaciju s predsjednikom Vlade i ministarstvom financija. Prva faza je već stavljena u plan za ovu godinu, ali sad idemo na cijelu dionicu od 12 km. Sutra ćemo imati još jedan sastanak s ministrom financija, raspisat ćemo natječaj za drugu fazu i u mandatu ove Vlade spojiti autoput do Siska-kazao je Butković u razgovoru za N1 te dodao kako to nije političko obećanje već realnost.

Danas je u Petrinji održan sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite na kojem je bio prisutan i premijer Andrej Plenković, koji je između ostalog, potvrdio jučerašnje najave ministra Butkovića. Kazao je kako je dovršetak autoceste do Siska prioritetni projekt za revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije.

Premijer je istaknuo da je Vlada, u suradnji s HAC-om, pokrenula inicijativu da se ubrzaju sve radnje i osiguraju financijska sredstva te raspiše natječaj za dovršetak autoceste od Lekenika do Siska, smatrajući da je to projekt koji sada mora postati prioritetan jer je bolje povezivanje Sisačko-moslavačke županije presudan za dugoročnu revitalizaciju i gospodarsku aktivnost na tome području.

Procijenjena vrijednost izgradnje ovih 12 kilometara autoceste je 291 milijun kuna, a planirani rok izgradnje je dvije godine. O ovoj temi pisali smo posljednji puta u listopadu 2020. godine, a što su tada kazali iz Hrvatskih autocesta pročitajte OVDJE.

Podijeli