Novosti Sport Događanja

Lovrić predvodi hrvatske 'topnike': U Varaždinu moramo potvrditi bodove iz Rijeke, inače nismo ništa napravili

02.02.2021. / Damir Žbulj

Slavlje nakon Rijeke gotovo je zaboravljeno, a pripreme za gostovanju u Varaždinu već su počele, gdje Gorica mora potvrditi sjajan nedjeljni rezultat s Rujevice.

Trene Siniša Oreščanin stigao je do svoje prve prvenstvene pobjede s turopoljskim prvoligašem, ali već je pred njim novi izazov. Neće mu biti lako sastaviti pobjedničku momčad, ostao je bez Marijana Čabraje, koji je od ponedjeljak igrač Dinama, neće biti 'kartoniranih' Hrvoja Babeca i Joeyja Suka. Njegovih 13 pretrčanih kilometara na Rujevici sigurno će nedostajati...

Nasiru Moro je zaradio suspenziju zbog isključenja, a pitanje je u kakvom su stanju Steenvoorden i Kalik, koji već neko vrijeme imaju problema s ozljedama.

No, imat će u kadru Kristijana Lovrića, koji je pogotkom na Rujevici za 0:2 sam preuzeo vrh ljestvice strijelaca hrvatskog prvenstva. Ove sezone zabio je 12 golova, jedan manje imaju Dinamov 'Švicarac' Gavranović i osječki Argentinac Mierez, dok je deset postigao Mislav Oršić.

Lovrić je najzaslužniji i za prvi gol Gorice na Rujevici, osim naravno Franka Andrijaševića, koji je njegov fantastičan ubačaj iz kuta smjestio u vlastitu mrežu.

"Ne bih rekao da je to sreća, dobiti nekog sedam puta! Jednostavno, pokazali smo opet ono o čemu cijelo vrijeme govorimo, naš karakter i ono što nas vodi cijelo ovo prvenstvo..."

"Prošlo kolo smo nesretno izgubili, znalo smo gdje dolazimo, znalo smo tko je Rijeka. Pokazali su to i na Maksimiru kad su dobili Dinamo, igraju stvarno fantastičan nogomet. Međutim, 'muški' smo se postavili, zabili smo taj prvi gol iz kornera i kao da smo se nakon toga opustili. Bili smo prvih 20-ak minuta u nekom grču, nismo u početku dobro reagirali na trenerove zamisli. Na kraju, zadovoljan sam i najvažnije je da smo uzeli ova tri boda," naglasio je najbolji igrač turopoljskog prvoligaša.

Gorica je ove sezone pokazala kako ima ekipu za najveće domete i europski iskorak...

"Svaki igrači koji uskoči pokaže da je dobar i da može biti jedan od nositelja igre. Svaka čast svima, ostavili smo stvarno srce na terenu i pokazali veliko zajedništvo. I bez Kahline, Steenvoordena i Kalika pokazali smo da možemo parirati Rijeci i uzeti sva tri boda, što nije mala stvar."

"U Varaždinu moramo potvrditi ove bodove, jer inače nismo ništa napravili," naglasio je Lovrić.

Slaže se s njim i Ivan Banić, koji je na početku nastavka sezone morao 'uskočiti u kopačke' kapetana Kristijana Kahline. Sjajno je odradio posao na Rujevici i sačuvao je svoju mrežu netaknutom...

"Teško je na Rujevici bio i očekivati da ću biti bez posla. Bilo je ipak malo sreće u nekim trenucima, kod one stative u prvom poluvremenu, ali opet nije slučajno da pobijediš nekog sedam puta."

"Sretni smo i zadovoljni, ali već nas čeka nova utakmica u srijedu u Varaždinu."

"Nekoliko igrača će nam nedostajati i zbog kartona, ali imamo širok kadar svatko tko dobije priliku iskoristi ju na pravi način. Neće sigurno biti lagana utakmica. Oni su pokazali, pogotovo kod kuće, da su jako opasni. Neće biti lagano i zbog terena, neće biti idealan. Ako tamo ne osvojimo bodove neće nam ova pobjeda iz Rijeke značiti ništa," jasno je poručio 'rezervni' čuvar mreže Gorice, koji će mjesto u udarnoj momčadi imati barem do prve iduće domaće utakmice, sredinom veljače protiv Šibenika.

Kahlina bi s treninzima trebao početi ovog tjedna i kroz desetak dana mogao bi konkurirati za povratak među vratnice.

Uzbudljivo hrvatsko prvenstvo nastavlja se već u utorak, a u akciji je i vodeći dvojac. Osijek dočekuje Slaven Belupo, a Dinamo na Maksimiru igra protiv Lokomotive.

Gorica u srijedu kod Varaždina igra od 15 sati, Rijeka je domaćin Šibeniku, a Istra 1961 gostuje na Poljudu kod Hajduka.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 18 +26 39
2. Osijek 18 +13 39
3. HNK Gorica 17 +14 33
4. Rijeka 15 +1 26
5. Slaven Belupo 17 -1 20
6. Hajduk 17 -3 20
7. Šibenik 17 -4 19
8. Varaždin 18 -15 15
9. Lokomotiva 17 -15 15
10. Istra 1961 16 -16 13

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli