Novosti Sport Događanja

HT postavio 80% planirane optike u gradskim ulicama, slijede radovi u centru

03.02.2021. / Ivana Ćurić

Hrvatski Telekom prošle godine krenuo je s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području urbanog djela Velike Gorice. Prva faza radova završila je s krajem prošle godine te za oko 80 posto ulica u kojima je položena glavna trasa kabela omogućeno je podnošenje korisničkih zahtjeva kako bi se realizirali priključci na objekte, dok preostalih 20 posto tu će mogućnost dobiti do kraja ožujka. 

Mogućnost spjanja na optiku građanima u samom gradu Velikoj Gorici približava i korištenje gigabitne brzine i poboljšano iskustvo u korištenju telekomunikacijskih usluga. Ovaj projekt čija se vrijednost kreće od oko 29 milijuna kuna omogućava spajanje ukupno 14.000 kućanstava na ultra brzi Internet uz brzine preko 100 Mbit/s, dok će u budućnosti te brzine ići i preko 1 Gbit/s, kažu iz HT-a gdje doznajemo i koje su gradske ulice pokrivene, odnosno koje nisu.

 -Prošle godine započeli smo s radovima u zonama koje su omeđene ulicama Avenija Pape Ivana Pavla II, Rudolfa Fizira, Poštanska ulica, ulica 153. brigade Hrvatske vojske te željezničkom prugom s južne strane. U svim zonama je položena infrastruktura, odnosno glavne trase kabela su provučene kroz ulice, osim na području dijela ulice Šetalište Franje Lučića, dijela Zagrebačke i dijela Šenoine ulice. Na tom području su u planu radovi tijekom ove godine - kažu nam iz HT-a.

U nekim djelovima grada optiku postavlja A1 operater, kao što je slučaj na Plesu, dok u HT-ovom planu izgradnje mreže za 2021. godinu nisu gradske četvrti Rakarje, Kobilić te Kušanec kao dio Gradske četvrti Kurilovec.

 Kušanec do daljnjeg ostaje bez mogućnosti spajanja na optiku (foto: VGdanas; naslovna fotografija: HAKOM)

Galerija slika

HT postavio 80% planirane optike u gradskim ulicama, slijede radovi u centru

Podijeli