Novosti Sport Događanja

Prizemljenje u Varaždinu: Goričani prosuli bodove u zadnjih 15 minuta

03.02.2021. / Damir Žbulj

"Ako ne pobijedimo u Varaždinu, bodovi iz Rijeke neće značiti ništa," jasno su u najavi gostovanja na stadionu Varteksa pričali nogometaši Gorice...

Međutim, na kraju ne samo da nisu pobijedili nego su i prosuli sva tri boda...

Poveo je turopoljski prvoligaš 13. prvenstvenim pogotkom Kristijana Lovrića u 21. minuti, poslije 'lucidne' asistencije Anthonyja Kalika, ali je domaćin u završnih 15-ak minuta okrenuo rezultat u svoju koristi slavio 2:1 (0:1).

Pršir u početnih 11 🙌 iz minute u minutu: bit.ly/3cCcsDd #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Wednesday, February 3, 2021

Možda i ključni trenutak dogodio se početkom nastavka, kad je Jiloan Hamad primirio loptu na tri metra pod protivničkog gola i pucao - u gredu.

Dva pogotka prednosti vjerojatno bi usmjerila utakmicu na stranu Goričana, ali ovaj promašaj održao ih je na životu.

Varaždinci su se ponadali izjednačenju u 71. minuti, jer je sudac Batinić duel Doke i Obregona prvotno okarakterizirao kaznenim udarcem. Međutim, uz asistenciju iz VAR sobe i nekoliko minuta prekida na kraju je ipak ispravno dosudio prekršaj u napadu.

Napravio je Oreščanin poslije te pauze tri zamjene i nakon toga kao da je sve krenulo u krivom smjeru.

Prvo je u 77. minuti ubačaj Urate prošao kroz goričku obranu, a Obregon je snalažljivo skrenuo loptu pored Banića.

Veliki preokret Varaždinu i 2:1 pobjedu omogućio je Gabrijel Boban na ulasku u sudačku nadoknadu, nakon još jednog prodora domaćih po desnoj strani, ubačene lopte i slabe reakcije posljednje linije Gorice.

Šokirana momčad Siniše Oreščanina nije u završnici imali koncentracije i mirnoće za povratak u utakmicu pa su bodovi neplanirano ostali u Varaždinu.

"Mislim da smo 70-ak minuta bili OK, da je to bilo zadovoljavajuće, s obzirom na sve stvari koje su se događale, s obzirom na Rijeku, koja je bila prije par dana. Možda smo čak bili i žrtve svog načina igre, imali smo šansu početkom drugog poluvremena zatvoriti utakmicu..."

"Osjetio se nakon te 70. minute jedan pad. Ima tu dosta stvari, bilo je premalo odmora nakon Rijeke. Moramo ipak biti pozitivni, a one stvari koje nisu bile dobro moramo popraviti kako bismo cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu i kako bismo bili konkurentni," smatra trener Oreščanin.

"Imamo za čime žaliti. Izvući ćemo pozitivne stvari, negativne ćemo ostaviti za svlačionicu. Utakmica traje 90 minuta, a ne 70 i taj dio moramo shvatiti. Trebamo dalje raditi i mislim da će to biti OK."

Gorica je ostala na trećoj poziciji s 33 osvojena boda, a u idućem kolu će na treće gostovanje u nizu, u Koprivnicu kod Slaven Belupa.

"Liga je dobra, svaka utakmica ima svoju priču. Dva dana ćemo se regenerirati i od subote ćemo slagati taktiku za Slaven Belupo. Protivnik je zahtjevan i nemamo sad puno vremena tugovati."

"Ne želim se nakon utakmice izvlačiti na izostanke, Imamo igrače u kadru, oni su danas pokazali nešto što su pokazali. I to nam je bio cilj, da vidimo igrače koji su do sada nešto manje dobivali priliku . Takva nam je i klupska politika i iz ove utakmice mogu izvući puno više dobrih stvari nego negativnih," zaključio je strateg Gorice.

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli