Novosti Sport Događanja

Naoružani pljačkaš zlatarnice u Ilici bio je aktivan i u Gorici, prouzročio je štetu od 1,25 milijuna kuna

04.02.2021. / Petar Brnada

Razbojnik (37) koji je u srijedu ujutro uz prijetnju pištolja opljačkao zlatarnicu u zagrebačkoj Ilici prošle je godine „operirao“ i na velikogoričkom području, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka.

Detaljnim kriminalističkim istraživanjem dokazano je da je osumnjičeni muškarac od 23. studenoga 2020. godine do 3. veljače 2021. godine počinio još 13 kaznenih djela razbojništava, od kojih dva u pokušaju. Unazad tri mjeseca na području Centra, Črnomerca, Medveščaka, Trešnjevke, Trnja i Velike Gorice u pet navrata počinio je razbojništvo u zlatarnicama, u sedam navrata u ljekarnama te u dva u trgovinama.

-Maskiran medicinskom maskom ulazio bi u objekte, raspitivao se o proizvodima i predmetima prodaje, a zatim bi, u pogodnom trenutku, uz verbalnu prijetnju ili uz prijetnju pištoljem od zaposlenih osoba otuđivao nakit i novac- priopćili su iz PUZ-a dodavši da materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 1,25 milijuna kuna.

Podsjetimo, 3. veljače nekoliko minuta prije 10 sati, u zlatarnici u Ilici, tada nepoznati muškarac je uz prijetnju pištolja počinio razbojništvo nad 44-godišnjom zaposlenicom te s otuđenim nakitom pobjegao s mjesta događaja. Tada su policijski službenici, u sklopu intenzivne potrage, na raskrižju Ulice Republike Austrije i Jagićeve ulice, njegov daljnji bijeg spriječili, uhitili ga i doveli u službene prostorije te proveli kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Sektora kriminalističke policije osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Foto: PU zagrebačka

Galerija slika

Naoružani pljačkaš zlatarnice u Ilici bio je aktivan i u Gorici, prouzročio je štetu od 1,25 milijuna kuna Naoružani pljačkaš zlatarnice u Ilici bio je aktivan i u Gorici, prouzročio je štetu od 1,25 milijuna kuna Naoružani pljačkaš zlatarnice u Ilici bio je aktivan i u Gorici, prouzročio je štetu od 1,25 milijuna kuna Naoružani pljačkaš zlatarnice u Ilici bio je aktivan i u Gorici, prouzročio je štetu od 1,25 milijuna kuna Naoružani pljačkaš zlatarnice u Ilici bio je aktivan i u Gorici, prouzročio je štetu od 1,25 milijuna kuna

Podijeli