Povežite se s nama

Crna kronika

Lopovi iz nezaključanih kombija odnijeli vrijedan alat

Ukupna šteta je gotovo 15 tisuća kuna

Objavljeno

na

Policija je proteklog tjedna zabilježila dva slučaja krađe koje su počinjene na isti način. Naime, u oba slučaja radi se o krađi stvari iz kombija, i to nezaključanog.

Jedna od njih se dogodila između 29. siječnja i 2. veljače, znači tijekom vikenda, na parkiralištu u Cvjetnom naselju. Nepoznati lopov ukrao je iz kombija, koji je u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, akumulatorsku lančanu pilu, dvije pripadajuće baterije, udarnu bušilicu s pripadajućim svrdlima. Šteta je oko 5.900 kuna.

Druga ovakva krađa dogodila se 30. siječnja u Josipovićevoj ulici. Tamo je lopov iz parkiranog kombija, u vlasništvu jedne zagrebačke tvrtke, odnio akumulatorsku nagibnu pilu, kružnu pilu, kofer sa setom od četiri baterije te još jednu dodatnu bateriju. Šteta je 9 tisuća kuna.

– U oba slučaja nije utvrđeno da je bilo nasilnog prodiranja u unutrašnjost vozila te se vjerojatno radi o tome da su korisnici vozila zaboravili zaključati vozila – kažu iz policije.

Crna kronika

Strava na državnoj cesti Split-Sinj: Vozilo s devetero migranata sletjelo s ceste i udarilo u zid! Na mjestu poginulo njih četvero, među njima i dijete

Nakon ove teške tragedije, u kojoj je još pet ozlijeđenih osoba, među kojima je također jedno dijete, s teškim ozljedama prevezeno u KBC Split, oglasio se i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović. Evo što je rekao!

Objavljeno

na

Stravična prometna nesreća dogodila se jutros oko 7 sati na kolniku državne ceste Split – Sinj u Brnazama. Tijekom policijske potjere osobni automobil mađarskih registarskih oznaka izletio je s ceste i zabio se u zid.

– Jutros oko 7 sati u mjestu Brnaze dogodila se prometna nesreća, slijetanje osobnog vozila izvan kolnika koje je nakon toga udarilo u zid. Utvrđeno je kako se u vozilu nalazilo ukupno devet osoba, od koji su četiri smrtno stradale na mjestu događaja. Ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći. Prema prvim informacijama poginule osobe su najvjerojatnije migranti. O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo koje će rukovoditi očevidom. Zbog obavljanja očevida, u 09.30 sati državna cesta D-1 u mjestu Brnaze zatvorena za promet – izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Foto: 16.05.2024., Brnaze, Sinj/Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon ove teške tragedije, u kojoj je još pet ozlijeđenih osoba, među kojima je također jedno dijete, s teškim ozljedama prevezeno u KBC Split, oglasio se i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

– Vozilo je izbjeglo jedan policijski punkt, nije se radilo o klasičnoj potjeri, već je automobil vozio velikom brzinom i u zavoju nije uspio skrenuti, već se zabio u zid – rekao je ministar MUP-a.

Istaknuo je kako se to događa kada vozila, ne samo ona s migrantima, voze velikom brzinom pokušavajući izbjeći policijske punktove.

Ministarstvo je utvrdilo povećanje od 108 posto ulazaka na istočnoj mediteranskoj ruti i više 30 posto iz Bosne i Hercegovine u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ovdje se nažalost dogodila ovakva situacija, ali policija nastoji sve učiniti da izbjegne da stradaju građani i policijski službenici. Nažalost, ovdje su stradali migranti – rekao je ministar Božinović, te potvrdio kako se traga za još jednim vozilom, a izjavu prenosi Dnevnik.hr.

 

Naslovna fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladi dečki u sitne noćne sate poželjeli sladoleda iz škrinje..nije baš dobro završilo

Zaštitar u noćnoj smjeni odigrao je ključnu ulogu, no jedan obožavatelj besplatnog sladoleda je ipak pobjegao…

Objavljeno

na

Zagrebačka policija izvijestila je o hvatanju na djelu jednog od ukupno dvojice mladih kradljivaca – sladoleda!

– Noćas, 16. svibnja oko 1 sat, u Novom Zagrebu, u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana, na području parka, dvojica tada nepoznatih počinitelja provalila su u škrinju i otuđila sladoled. U navedenom ih je uočio zaštitar te su se oni dali u bijeg. Jednog od njih, 19-godišnjaka, zaštitar je uhvatio te zadržao do dolaska policije, dok je drugi pobjegao ispustivši otuđeno na mjestu događaja. Kriminalističko istraživanje je u tijeku – izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna/ FB Ledo

Nastavite čitati

Crna kronika

U Rakitju gorjelo skladište kartonskog materijala

Požar skladišta u vlasništvu 71-godišnjaka ugasili su vatrogasci, ozlijeđenih nije bilo. Slijedi očevid.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o požaru koji se u srijedu popodne dogodio u Rakitju.

– Jučer, 15. svibnja oko 14 sati, u Obrtničkoj ulici na Rakitju, iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar skladišta poslovnog subjekta u vlasništvu 71-godišnjaka pri čemu je izgorio kartonski materijal i alat. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Slijedi očevid – kratko su izvijestili iz PUZ-a.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna/Matthias Fischer/pixabay.com 

Nastavite čitati

Crna kronika

Traži se Petar, ne javlja se od ponoći, pomozite u potrazi

Nestao je na području Velike Mlake.

Objavljeno

na

Na popisu nestalih osoba u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba nalazi se i Velikogoričan 28-godišnji Petar Mandarić. Naime, Petar je nestao na području Velike Mlake u blizini benzinske crpke Lukoil.

Tada je bio obućen u crne traperice, tamnu majicu s dugim rukavima i nosio je crno bijele tenisice, rekli su nam iz HGSS-a.

Petar ima 174 centimerara, srednje je tjelesne građe i ima crnu kratku kosu, bradu, tamniji ten i smeđe oči. Također, ističe se i jedan detalj, a to je da je imao madež na lijevoj strani vrata. Kako doznajemo nije se vratio jučer nakon posla, a posljednji kontakt je bio s njim oko ponoći.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected].

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozio s promilima pa kod Velike Kosnice skrivio prometnu nesreću

Riječ je o 30-godišnjem muškarcu koji je imao 1,34 promila alkohola u krvi.

Objavljeno

na

Ukupno 16 prometnih prekršaja gorička policija utvrdila je kroz vikend akciju ‘Pojačan nadzor vozila i vozača’. Kako navode, ovoga puta najveću koncentraciju alkohola u krvi imao je 30-godišnji muškarac koji je ujedno sudjelovao u prometnoj nesreći na obilaznici kod Velike Kosnice.

Bilo je to u subotu 4. svibnja oko 6 sati ujutro.

– Muškarac se vozio istočnom obilaznicom i dolaskom do Velike Kosnice sudjelovao je kao počinitelj u prometnoj nesreći. Očevidom je utvrđeno da je vozio za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,43 g/kg., što mu je umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te će mu naknadno biti uručen Prekršajni nalog – izvijestili su iz policije.

 

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno