Novosti Sport Događanja

Učenici PŠ Dubranec od ponedjeljka na nastavi u Bukovčaku

05.02.2021. / Ivana Ćurić

Nakon što je Područna Škola Dubranec dobila crvenu oznaku zbog pretrpljene štete u potresu krajem prošle godine, prionulo se traženju novog modela za održavanje nastave. U početku učenici su nastavu pratili online, dok se ne steknu uvjeti za održavanje nastave uživo u prikladnom i sigurnom objektu.

Nova lokacija za održavanje nastave ove područne škole biti će Vatrogasni dom u Bukovčaku.

-Radovi su pri kraju i od ponedjeljka dom u Bučkovčaku bit će spreman za nastavu po modelu A-potvrdio nam je Neven Topolnjak, pročelnik odjela za školstvo Grada Velika Gorica.

Uskoro se tako na nastavu "uživo" vraća 35 učenika nižih razreda PŠ Dubranec koja administrativno priopada OŠ Eugena Kvaternika.

Voditeljica PŠ Dubranec Irena Meštrović koju smo zatekli na mjestu posljednjih priprema vatrogasnog doma, istaknula je kako će prostori biti adekvatni za pohađanje nastave malih školaraca koji dolaze iz 12 različitih sela od Cerovskog vrha do Kostanjevca. Uvjeti nastave za te đake neće se mijenjati.

-Prostor će biti adekvatan jer u tom prostoru, odlukom gradonačelnika, je bio nadzor radova i ovo je isključivo napravljeno po našim nacrtima i idejama. Dobit ćemo 4 učionice i dalje ćemo ostati u jednoj smjeni i učenici i učiteljice će imati sve uvjete kao što su imali u PŠ Dubranec. Jako smo zadovoljni, sretni i oduševljeni mi, a i roditelji što je najbitnije. Od ponedjeljka startamo, i prijevoz je dogovoren, ostali smo na istoj udaljenosti i sve će biti kako je i bilo. Isti su uvjeti kakve smo i imali, doduše jesu nešto manje učionice, ali super je prostor. Imamo 35 učenika iz 12 različitih sela, to je veliki krug, preko 48 kilometara je krug učenika koji dolaze-kazala je Meštrović.



Dodala je kako zahvaljuje svim mjesnim odborima posebice MO Bukovčak te v.d. gradonačelniku Ačkaru koji su im od prvog dana priskočili u pomoć.

-Zahvalila bih svim mjesnim odborima ovog područja jer su 30.12. svi izašli na teren i dali na raspolaganje sve društvene domove, i v.d. gradonačelnik je bio od prvih dana s nama i sve dozvole nam pomogao dobiti. Stalno smo u kontaktu kao i s MO Cerovski vrh i MO Bukovčakom. Ne bismo ovo mogli sami-rekla je Meštrović.

U Vatrogasnom domu koji će u ponedjeljak postati škola u tijeku su posljednji radovi kako bi četiri učionice dočekale svoje učenike. U pomoć svojim susjedima iz Dubranca uskočio je Mjesni odbor Bukovčak koji se odrekao svojih prostorija te osigurao sve kako bi 35 malih đaka imalo uvjete za pohađanje nastave.

-Rade se četiri učionice za naše đake i radovi se privode kraju pomalo, mislim da bude lijepo izgledalo, dosta je prostora i dosta svjetla. Mi smo mali mjesni odbor istrčali ususret susjedima u Vrhovju da se ipak škola ne odseli nekud dalje, odrekli smo se malo svoje komocije i spustili se dolje u vatrogasni dom i pustili ovdje školi iz Dubranca-rekao nam je predstavnik Mjesnog odbora Bukovčak gospodin Ivica Cerovski.



Od njega smo doznali i kako se planira postaviti ograda, urediti parkiralište i dječje igralište.

-Sad smo se čuli sa šefom iz Komunalca, dolaze uređivati parking, pa ogradu i dječje igralište s pomoćnim spravama. Intenzitet radova je dobar i svi imaju sluha za to. Sve će biti spremno u ponedjeljak, majstori se žure da bude sve u ponedjeljak spremno za useljenje-kazao nam je gospodin Cerovski.

 

Galerija slika

Učenici PŠ Dubranec od ponedjeljka na nastavi u Bukovčaku Učenici PŠ Dubranec od ponedjeljka na nastavi u Bukovčaku Učenici PŠ Dubranec od ponedjeljka na nastavi u Bukovčaku Učenici PŠ Dubranec od ponedjeljka na nastavi u Bukovčaku Učenici PŠ Dubranec od ponedjeljka na nastavi u Bukovčaku Učenici PŠ Dubranec od ponedjeljka na nastavi u Bukovčaku Učenici PŠ Dubranec od ponedjeljka na nastavi u Bukovčaku

Podijeli