Novosti Sport Događanja

Gorička policija uspjela uhvatiti lopova koji je dvaput provaljivao u trgovine na području grada

06.02.2021. / Petar Brnada

Velikogorička policija može se pohvaliti novim uspješno provedenim kriminalističkim istraživanjem koje je rezultiralo hvatanjem do sada nepoznatog lopova koji je u dva navrata prošle godine provaljivao i krao iz trgovina na području grada.

Uhvatili su, naime, 23- godišnjeg muškarca s područja Slavonije, konkretno okolice Našica kojega sumnjiče za krađe iz trgovina u Rakarju i Plesu.

Osumnjičeni je prvo u ožujku 2020. godine provalio u trgovinu Aldi na Plesu gdje je razbio staklo na vratima, a potom ukrao polog iz blagajne i pobjegao.

S 30. na 31. prosinca, odnosno na Staru godinu počinio je novu provalu u trgovinu, ovog puta u Rakarju. Na identičan način razbio je staklo na ulaznim vratima i iz unutrašnjosti isključivo otuđio polog novca dok ništa drugo nije dirao.

Protiv njega je u svezi tih kaznenih djela podneseno posebno izvješće kao nadopuna ranije dostavljenih kaznenih prijava.

U proteklih tjedan dana, od 30. siječnja do 5. veljače, na postajnom području Velika Gorica zabilježen je ukupno 31 razni događaj. Evidentirano je sedam kaznenih djela od kojih se njih šest progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju jednog kaznenog djela progon predviđen po privatnoj tužbi.

U ovih tjedan dana zabilježen je i jedan prekršaj iz domene nasilja u obitelji te osam prometnih nesreća.

Podijeli