Novosti Sport Događanja

FOTO Aktivno u Starom Čiču: Svoje mjesto oplemenili sa 17 sadnica, otkrili su nam kakve akcije planiraju na proljeće

07.02.2021. / Petar Brnada

Vijeće Mjesnog odbora Staro Čiče proteklih je dana bilo vrlo aktivno pa je tako svoje mjesto oplemenilo s novim sadnicama. Posadili su ukupno 17 sadnica među kojima je osam stabala, dok se ostatak odnosi na ukrasne grmove.

U razgovoru s predstavnicima Mjesnog odbora doznajemo da na tome neće stati pa tako uskoro kreće i sadnja trave te uređenje malenih parkova koji krase njihovo okruženje.

-Mjesni odbor Staro Čiče ima svoje površine koje sada oplemenjujemo sa sadnicama. Ujedno postavljamo i klupice i drveće da jednog dana ovdje mogu doći mame s djecom pa sjesti, porazgovarati i družiti se. Imamo nekoliko površina, a jedna od njih sada je poravnata pa ćemo na njoj posaditi travu i vjerojatno postaviti i poneku klupu te dodati koje stablo. Ukratko, oplemenjujemo okolinu da nam selo bude ljepše i zelenije- rekao nam je Vid Vučak iz MO Staro Čiče.

Novac za nabavu sadnica koje su iz velikogoričkog rasadnika stigle ovih dana, Mjesni odbor Staro Čiče izdvojio je iz sredstava koja im svake godine osigura Grad Velika Gorica. Puno više aktivnosti najavljuju na proljeće odnosno s dolaskom ljepšeg vremena.

-Posadit ćemo travu, ali obići i dječja igrališta da vidimo nedostaje li im što. U planu je ograđivanje još jedne površine tamo gdje smo zasadili sadnice s malom ogradicom kako bi djeca radi prometa bila sigurnija. To nam je sada sljedeća akcija- kaže nam Vid.

A kada se neki prostor oplemenjuje, momentalno se podiže zadovoljstvo mještana i cijele zajednice.

-Mi kao Mjesni odbor smo dosta aktivni pa smo promijenili i krov na domu te stalno nešto radimo. Navezli smo i jednu cestu kako bi ljudima omogućili lakši pristup, a sada ju planiramo i asfaltirati. U svakom slučaju stalno imamo neke akcije što sve nas mještane čini zadovoljnima- rekao nam je Vučak istaknuvši da godinama imaju lijepu suradnju s Gradom koji im većinu stvari koje su u mogućnosti pomognu i realizirati.

Galerija slika

FOTO Aktivno u Starom Čiču: Svoje mjesto oplemenili sa 17 sadnica, otkrili su nam kakve akcije planiraju na proljeće FOTO Aktivno u Starom Čiču: Svoje mjesto oplemenili sa 17 sadnica, otkrili su nam kakve akcije planiraju na proljeće FOTO Aktivno u Starom Čiču: Svoje mjesto oplemenili sa 17 sadnica, otkrili su nam kakve akcije planiraju na proljeće FOTO Aktivno u Starom Čiču: Svoje mjesto oplemenili sa 17 sadnica, otkrili su nam kakve akcije planiraju na proljeće FOTO Aktivno u Starom Čiču: Svoje mjesto oplemenili sa 17 sadnica, otkrili su nam kakve akcije planiraju na proljeće FOTO Aktivno u Starom Čiču: Svoje mjesto oplemenili sa 17 sadnica, otkrili su nam kakve akcije planiraju na proljeće

Podijeli