Novosti Sport Događanja

Prijateljski derbi Meštrice i Lomnice

08.02.2021. / Damir Žbulj

Nakon popuštanja epidemioloških mjera i povratka treninzima na otvorenome niželigaški klubovi krenuli su s pripremama za nastavak sezone.

Nakon tjedan dana marljivog rada prvu trening utakmicu u Gornjoj Lomnici odradili su NK Meštrica i NK Lomnica

Treneri Mario Skorin i Romano Župetić dali su priliku svim raspoloživim igračima, a dvoboj je završio bez pobjednika, rezultatom 3:3.

U prvom poluvremenu, koje je obilježio dopadljivi i kombinatorni nogomet, postignuta su dva pogotka sa svake strane. Za Meštricu je dvaput pogađao Augustić, dok su za Lomnicu precizni bili Marin Čurić i Gršić.

U nastavku se u listu strijelaca upisao i Skorin, dok je za Lomnicu zabio Gusak.

Za Meštricu su od prve minute krenuli I. Mihalinčić, Cundeković, Habuš, Prigorac, Ćevid, Bartolović, Hanžek, Matanović, Britvec, Augustić i Košutić , a još su igrali Juratović, Šimunović, Šečić, Radaš, Miličević, Galović, Skorin i G. Mihalinčić.

U nastavak sezone Meštrica ulazi sa šest novih igrača. Šimunović i Radaš su povratnici u sastav, a novi igrači su Juratović, Matanović, Augustić i Ćevid. Radaš i Ćevid će znatno ojačati stoperske pozicije. Šimunović se može koristiti na više defenzivnih pozicija, Matanović će ojačati sredinu terena, dok bi Augustić trebao znatno poboljšati napad Skorinove momčadi.

U početnoj postavi Lomnice bili su Pogledić, P. Posavec, D. Posavec, Gršić, Bubalo, Dijanežević, P. Čurić, Grgić, M. Čurić, Čolić i Drk, dok su s klupe ušli Buđak, Trputec, Gusak, J. Čurić, Dilberović, Arbanas, Štuban, Jukić-Sunarić i Mandura. Nedostajao je Filip Bedeković, koji konkurira za napadačke pozicije.

Trener Romano Župetić u sastavu ima jednu prinovu, a to je još uvijek juniorski vratar David Petar Buđak. Petar Čurić se vratio nakon određenog izbivanja iz nogometa, a tu su i oporavljenici Josip Čurić i Igor Gusak.

Buđak je talentirani vratar koji je prošao nogometnu školu NK Kurilovec, Petar Čurić je nogometni znalac i bit će od velike pomoći momčadi, ako ga zaobiđu ozljede. Isto vrijedi i za njegovog brata Josipa Čurića, dok i Igor Gusak može dati veliki doprinos. 

 

Podijeli