Novosti Sport Događanja

Lovrić majstorskim pogotkom osigurao novo slavlje!

08.02.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice vratili su se na pobjedničke staze na zahtjevnom gostovanju u Koprivnici, nakon što ih je prošli tjedan na svom travnjaku iznenadio Varaždin.

U dosadašnjih pet nastupa kod Slaven Belupa uspjeli su Goričani zabiti tek tri pogotka, dva puta pobijediti, jednom remizirati i dva puta izgubiti.

U šestom izlasku na travnjak stadiona Ivan Kušek Apaš bio je dovoljan jedan gol Kristijana Lovrića za novo slavlje...

Lovriću je to 14. prvenstveni pogodak ove sezone, a ofenzivac Gorice je dodatno učvrstio svoju poziciju na vrhu ljestvice strijelaca, ispred Gavranovića i Miereza, koji su zabili dva manje.

Oreščanin je u Koprivnici ponovno mogao računati na oporavljenog Steenvoordena, mladi Krešo Krizmanić zauzeo je poziciju na lijevom boku, u granitnoj sredini su bili Suk, Babec i Kalik, u početnoj postavi našao se i Dario Špikić, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor s Dinamom, ali je ostao na posudbi u Gorici do kraja sezone.

👊 Sastav Gorice protiv NK Slaven Belupo!

Posted by HNK Gorica on Monday, February 8, 2021

Imao je turopoljski prvoligaš u ovom dvoboju puno više prilika i opasnih situacija pred domaćim vratima. U prvom poluvremenu Matar Dieye srušen je u kaznenom prostoru Slaven Belupa, ali je VAR odlučio kako nema najstrože kazne.

U finišu prvog dijela odlična akcija gostiju. Krizmaniću se otvorio prostor po lijevoj strani, njegova oštra lopta dolazi do Špikića, koji ipak puca u blok, umjesto da je povratnom loptom tražio suigrača u boljoj poziciji. Domaći su priprijetili tek preko Etoundija, koji je glavom poslao loptu preko grede.

U nastavku su se Farmaceuti malo okuražili, ali ubrzo ih je primirio fantastičan zgoditak Lovrića, pola sata prije kraja dvoboja. 

Proigrao ga je Špikić, a najbolji strijelac HT Prve lige se svojim karakterističnim potezom na rubu kaznenog prostora oslobodio svojih čuvara i majstorski pogodio u suprotan kut. Znali su obrambeni igrači Slaven Belupa što će se dogoditi, ali nisu ga jednostavno mogli zaustaviti.

Nije se ovaj put dogodio pad u igri Gorice u završnih 20-ak minuta, bilo je tu prilika za povećanje prednosti, a jedinu pravu akciju koja je mogla rezultirati izjednačenjem imali su domaći u sudačkoj nadoknadi. Nakon nove šanse Gorice otvorila se prilika za kontranapad, a na kraju je Knöll pucao preko gola.

Turopoljski prvoligaš i dalje je na sjajnoj trećoj poziciji s 36 bodova, šest više od Rijeke, koja ima i dvije utakmice manje.

Nakon tri uzastopna gostovanja i pobjeda kod Rijeke i Slaven Belupa i poraza od Varaždina, Gorica će u idućem kolu napokon ponovno igrati na svom travnjaku. U subotu na Gradski stadion stiže Šibenik.

(Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) 

Podijeli