Novosti Sport Događanja

Rekonstrukcija ceste u Lazini za sada je u dugoročnom planu izgradnje

09.02.2021. / Ivana Ćurić

Na sjednici Gradskog vijeća 7. prosinca vijećnik Šembera upitao je gradske oce o problemu oštećene ceste u Lazini, riječ je o županijskoj cesti Črnkovec-Lazina. Cesta je to koja je dosta opterećena prometom, posebno gospodarskim vozilima, a ujedno u lošem stanju što posebno znaju vozači osobnih automobila.

-Na toj cesti nije dozvoljen promet za vozila iznad 10 tona, a tamo stalno prolaze vozila s 20 tona tereta. Ako stane policija, naši gospodarstvenici i poduzetnici koji plaćaju porez plaćat će i debele kazne. Zato je pitanje kada ta cesta ide u totalnu rekonstrukciju? Kada će se njome moći legalno voziti i vozila iznad 20 tona da ne bi bilo posljedica i nesreća, ali i kazni- upitao je Šembera na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Na svom Facebook profilu objavio je danas i odgovor dostavljen iz Gradske uprave, a iz kojeg se ne nazire skoro uređenje spomenute prometnice.

-Kako bi se pristupilo prometnoj rekonstrukciji potrebno je izraditi idejno rješenje za ishođenje lokacijske dozvole kojim će se definirati potrebni dijelovi katastarskih čestica radi formiranja čestice puta. Potreban koridor iznosi 12-14 m za isključivo cestovni promet. U naravni širina koridora u većoj mjeri zadovoljava potrebnu širinu dok na pojedinim dijelovima širina katastarske čestice iznosi 6 metara stoga je potrebno otkupiti dio katastarskih čestica. Procjena troškova izgradnje nove prometnice je 14 milijuna kuna, a uključuje i izgradnju novog mosta odgovarajuće širine iznad potoka Bapče. Predmetni zahvat predviđen je u dugoročnom planu izgradnje-odgovor je gradskih službi.

Podijeli