Novosti Sport Događanja

Krešo 'na motoru' čeka Šibenčane: U Koprivnici smo se iskupili za poraz u Varaždinu

10.02.2021. / Damir Žbulj

"Sretan sam i ponosan zbog gola, ali i zbog toga kako je ekipa odigrala. Krešo je morao pretrčati kilometre i za mene i za sebe, svaka mu čast, ostavio je srce na terenu, kako se kaže..."

"Kao da je došao s motorom tamo na lijevoj strani," u svom je stilu slikovito opisao pobjedu u Koprivnici Kristijan Lovrić, uz posebne pohvale za 'domaćeg dečka' Krešimira Krizmanića, mladog 20-godišnjeg hrvatskog nogometnog reprezentativca, koji je odrastao u Gorici i iz dana u dan napreduje ogromnim koracima.

-->> Oreščanin 'zadovoljan i miran', Lovrić pohvalio 'motoristu' Krizmanića

Odlaskom Marijana Čabraje otvorila se prilika za povratak na njegovu poziciju lijevog beka, jer je u posljednje vrijeme više vremena provodio na mjestu stopera, gdje je također odlično obavljao svoje zadatke.

Krizmanić je pokazao kako je važna karika turopoljskog prvoligaša, trenutno treće ekipe hrvatskog prvenstva. 'Šprintao' je u Koprivnici gore-dolje po toj lijevoj strani, zatvarao sve protivničke pokušaje i otvarao prostor za svoje suigrače u napadu. Našao se i u jednoj izvrsnoj prilici, ali je nesebično htio uposliti suigrače, umjesto da je 'opalio' prema suparničkim vratima. 

"Izuzetno teška utakmica, kao i uvijek u Koprivnici. Bilo je dosta borbe, dosta dinamike i dosta agresije, ali mislim da smo došli da se iskupimo za poraz u Varaždinu. Samo su nas tri boda zanimala i to smo uzeli," rekao je 188 centimetara stasiti defenzivac.

Krešo je ove sezone odigrao 12 utakmica, više nego u cijeloj prošloj sezoni. Na početku sezone uskočio je u početnu postavu umjesto ozlijeđenog Jovičića, u posljednjih nekoliko utakmica mijenjao je Steenvoordena, a u zadnjem nastupu sjajno je odradio posao Marijana Čabraje, koji je nedavno prešao u zagrebački Dinamo.

Za tu poziciju angažiran je Cheick Keita, 24-godišnjak rođen u Parizu, porijeklom iz Malija. No, on je bez kluba od prošlog ljeta i sasvim je izvjesno kako ga trener Oreščanin neće samo tako 'gurnuti' u prvih 11.

Krizmanića tako možemo u udarnom sastavu očekivati i u subotu protiv Šibenika na Gradskom stadionu.

"Odličan su protivnik! Igraju odlično u gostima, pokazali su to pobjedama i kod Rijeke i kod Dinama. Isto nas čeka jako teška utakmica," zaključio je mladi i izuzetno talentirani igrač Gorice, koji je s mladom reprezentacijom izborio nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Nadamo se kako će ga izbornik Igor Bišćan pozvati na pripreme za ovo veliko natjecanje u Sloveniji i Mađarskoj. 

Zbog pandemije koronavirusa prvi dio natjecanja igra se krajem ožujka u slovenskom Kopru, a Hrvatskoj su suparnici Portugal, Engleska i Švicarska. Četvrtfinala će se odigrati krajem svibnja, poluzavršnica početkom lipnja, dok je veliko finale na rasporedu 6. lipnja u Ljubljani. Bilo bi lijepo da tamo gledamo i Hrvatsku i Krizmanića i Špikića

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli