Novosti Sport Događanja

Pripreme za državnu maturu u POUVG-u: Troje polaznika podijelilo svoja iskustva, evo zašto preporučuju baš njih!

11.02.2021. / Petar Brnada

U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica u tijeku su upisi na pripreme za državnu maturu. Temeljite pripreme za jedan od individualnih predmeta iz naše ponude ovisno o željenom fakultetu, kao i potrebna razina, ušteda vremena jer se pripreme održavaju u našem gradu, te pozitivna iskustva naših brojnih polaznika koji su uspješno savladali maturu, dobri su razlozi za dolazak u naše Učilište, kažu iz POUVG-a.

-Prvo polugodište je pri kraju, a još nisi počeo učiti za državnu maturu? Hvata te panika na samu pomisao o gradivu koje moraš ponoviti, a tu su i svakodnevni testovi, ispitivanja, ali i izvanškolske aktivnosti, hobiji ili treninzi… vikend je, naravno, svakome potreban za odmor ili izlazak van! Pitaš se kada i kako ponoviti sve ono što si učio četiri godine? POUVG nudi rješenje- kažu organizatori priprema naglašavajući da se možeš polako, sustavno, ali i povoljno pripremiti za maturu.

Polaznicima priprema nude mogućnost da izaberu jedan od individualnih predmeta iz ponude, ovisno o fakultetima koje žele upisati, kao i razinu koja im je potrebna.

Navode pritom iz POUVG-a zašto bi za pripreme za državnu maturu trebali odabrati baš njih.

  • U BLIZINI

„Dragocjeno vrijeme iskoristi isključivo za učenje, a ne na putovanje i probijanje kroz gužvu jer se temeljite pripreme održavaju u tvome gradu.“

  • ODLIČNI PREDAVAČI

„Naši predavači najbolje znaju kako učiti za maturu, na koje lekcije posebno obratiti pozornost, kojem se tipu zadataka najviše posvetiti... Oni te neće pretrpavati nebitnim informacijama, tjerati da naštrebaš napamet cijeli udžbenik ili zbirku zadataka, nego će ti na što jednostavniji način pomoći da utvrdiš gradivo, položiš maturu i upišeš željeni fakultet.“

  • PRIPREME ZA SVE

„Brzo upijaš gradivo, lako se prisjećaš spomenutog ili teže pamtiš i imaš problem s koncentracijom? Ne brini jer naše pripreme podrazumijevaju kontinuirani rad uz individualizirani pristup. Primjerene svima, pružaju priliku i pojedincima slabijeg predznanja da u zadanom roku ovladaju gradivom.“

Iskustva polaznika

Tijekom prijašnjih godina pripreme u POUVG-u prošao je veliki broj učenika, a neki od bivših polaznika podijelili su svoja iskustva.

-Izuzetno sam zadovoljna s pripremama za državnu maturu koju je organiziralo POUVG. Male grupe polaznika i puno individualnog rada s polaznicima donijeli su i dobre rezultate na samom ispitu. Kao maturantica Ekonomske škole u Velikoj Gorici upisala sam nakon vrlo dobrih rezultata na maturi studij POSLOVNE EKOMONIJE. Pripremala sam se u POUVG-u za HRVATSKI JEZIK – A razina i MATEMATIKU-B razinu. Svakako bih preporučila svim budućim maturantima pripreme za maturu u vašem Učilištu- rekla je Nives Cahun.

Antonio Duvnjak kao maturant velikogoričke Ekonomske škole, preko internetske stranice POUVG-a za saznao je za BRZE PRIPREME ZA MATURU.

-Izuzetno sam zadovoljan pripremama i radom vaših profesora. Svim budućim velikogoričkim maturantima preporučio bih ove pripreme i siguran sam da nije potrebno ići u Zagreb na neka druga učilišta. Svakako treba iskoristiti pogodnost blizine našeg Grada- poručio je Antonio.

Jedan od bivših polaznika je i Tomo Domić koji je otkrio da se na pripremama za državnu maturu u POUVG-u odlično pripremio za Hrvatski jezik B-razinu. Kao maturant Zrakoplovne škole najviše je strahovao na ispitu za maturu od hrvatskog jezika, a na kraju je ispalo da je s njim bilo najmanje problema.

-Prije mature nisam znao kako napisati esej i kako odgovoriti na pitanja iz književnosti. Profesorica iz vašeg Učilišta stvarno mi je pomogla u tome i usmjerila me kako će to izgledati na samome ispitu. Na svu sreću, nakon uspješno napisane mature, uspio sam na Strojarskom fakultetu upisati i studij zrakoplovstva- podijelio je svoje iskustvo Tomo.

Upisi

Svi zainteresirani maturanti upisati se mogu svaki radni dan od 8:00 do 16:00 sati.

Za prijave i upite možete ih kontaktirati mailom na obrazovanje@pouvg.hr ili pozivom na broj 01 6259 806 ili 098 316 419. Uz to, možeš ih i posjetiti na adresi Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica (Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, Odjel za obrazovanje, II. kat).

-Ako želiš s pripremama početi na vrijeme, kontaktiraj nas čim prije. I bez brige… sve će biti u redu i uz malo truda ostvarit ćeš odlične rezultate- poručuju iz POUVG-a.

Podijeli