Novosti Sport Događanja

Goričani u ovom tjednu predali više automatskih i poluautomatskih puški, pištolj i gotovo 600 komada streljiva

12.02.2021. / Petar Brnada

U proteklih tjedan dana velikogorička policija zabilježila je povećan broj slučajeva dragovoljne predaje oružja što je, kako i sami ističu iz Policijske postaje, u svakom slučaju vrlo pohvalno.

Naime, u ovom tjednu četvero građana predalo je ukupno jedan pištolj, jednu poluautomatsku pušku, dvije automatske puške, deset spremnika i sveukupno 580 komada što puščanog, a što pištoljskog streljiva i jednu improvizirajuću pištolj-olovku.

-U svakom slučaju možemo pohvaliti građane koji su predali oružje jer na ovaj način doista dolazimo do redukcije oružja po kućama. Predaja se vrši bez penalizacije, pa nema potrebe da se građani boje da će ako predaju oružje protiv njih biti podneseni bilo kakvi prekršaji ili kazne. Bez ustezanja mogu slobodno doći ovdje i predati oružje- apelirao je jutros na građane inspektor PP Velika Gorica, Nikica Ljubanović.

Uz to, ukoliko pronađete oružje i želite ga predate ne morate čak niti dolaziti u policijsku postaju nego možete nazvati policiju, pa će službenici izaći na mjesto pronalaska oružja te ga izuzeti.

-Građanima je u ovom slučaju apsolutno zagarantirana anonimnost, odnosno nigdje se ne uvode imena osoba koje su dragovoljno predale oružje. Pozivamo sve ljude koji imaju oružje da ga dragovoljno predaju jer zbog toga neće imati nikakvih kazneno-pravnih sankcija- poručio je inspektor Ljubanović.

 

 

Foto: Arhiva

Podijeli