Novosti Sport Događanja

Velike misli malih "Žireka": Što o ljubavi i Valentinovu kažu djeca?

14.02.2021. / Ivana Ćurić

Shakespeare, Petrarca, Lorca, Rilke, Parun, Cesarić, Tadijanović…mogli bismo naveliko nabrajati poznata imena hrvatske i svjetske književnosti koji su ispisali neke od najljepših ljubavnih stihova, pa ipak, ničija poezija ne može toliko razvedriti čovjeka i nasmijati kao što to mogu djeca.

Uoči Valentinova posjetili smo predškolsku skupinu Dječjeg vrtića Žirek koja je ovog tjedna bila zaokupljena izradom čestitki za Valentinovo pod vodstvom svoji odgajateljica Davorke, Melite i Danijele. Upitali smo ih što je ljubav, koga oni vole, znaju li tko njih voli, jesu li kome što pripremili za Valentinovo, i kako oni pokazuju da nekoga vole. Odgovori su bili šaroliki i razigrani, a prije svega iskreni dječji.

-Za mene je ljubav pomoć psima i po mačkama da se vole, ima i ljubav po cvijeću i po da neko ima curu ili dečka, i imamo ljubav prema prirodi, ja najviše volim psiće. Ja volim Valentinovo, volim dečku pokloniti poklon jer mi je Valentinovo najdraže, jer ga jako volim, volim i prijateljice iz vrtića, i prijatelje i sve u vrtiću-otkrila nam je Mateja.

Na upit što je ljubav njen prijatelj Lukas odgovara: Kad curi kupim jednu bombonijeru u obliku srca i parfem!

Mia zna da ljuba uključuje i brigu:


-Ljubav je kad ljudi brinu o drugim ljudima i ljubav je isto kad si darežljiv, s nekim se igraš, dobri smo jedni prema drugima i ljubav je kad se možeš brinuti o nekome.


-To je kad si nekome zaljubljen i nekome se sviđaš i drugima pokažeš da se s njima igraš-kaže Vito.


- Ja sam samo običan čovjek , to bude normalan dan, mislim običan dan.. kad bude Valentinovo mami ću
napraviti pozivnicu-otkrio je Patrik.


Njegova prijateljica Lucija pojasnila nam je kako zna da nju netko voli:

-Znam da me neko voli kad me grli, ljubi, mazi, pazi i zato što mi poštuje i ne krši pravila, seka me baš toliko ne voli…Napravit ću čestitku za svog dečka Jakova.


-Volim dinosaure i prapovijesne životinje, da su bar živi. Da imam dinosaura nazvao bih ga Tiri. Ljubav je kad se svi volimo, igramo i ljubimo -rekao je o ljubavi Matej i kasnije otkrio kako voli Magdalenu iz svoje skupine, no ona ipak najviše voli seku, kasnije nam je otkrila i dodala:


-Za mene je ljubav prema životinjama, meni je najdraža stvar životinja, nemam ljubimca, ali bi htjela imati konja. Stela bi ga nazvala!

Nika je bez pardona stala pred kameru sa svojom simpatijom Matejom i otvoreno rekla da ga voli.

-Za mene je ljubav kad se dva čovjeka vole-kazala je, a na upit kako zna da nju neko voli odgovara:


-Vidim kad se želi netko družiti sa mnom.

-Meni je ljubav kad imam prijatelje i igram se –rekao nam je Matej.

-Ljubav je kad nešto radiš za nekoga, kad nekom pomažeš ,kad nekog voliš-imala sam dečka al' sad više nemam, volim bracu i to mu pokazujem tako da se stalno igramo-ispričala je Eva.

U „problemima“ za Valentinovo sigurno je Jakov koji,kaže, ima dvije cure.

-Ljubav je kad nekom daš buket i parfem-rekao je.

Marija nam je priznala da najviše voli baku i dedu, a s tim se složio i Dino te objasnio kako on to pokazuje:

-Ja isto volim baku i dedu, deda me uvijek žica da mu natočim pivu, onda mi da slatko.

Misli Žirekovih predškolaca poslušajte u kratkom videu i saznajte čiji tata krši pravila, tko sve voli životinje, kako se ponašaš prema nekom koga voliš i druge dječje bisere.

 

Galerija slika

Velike misli malih "Žireka": Što o ljubavi i Valentinovu kažu djeca? Velike misli malih "Žireka": Što o ljubavi i Valentinovu kažu djeca? Velike misli malih "Žireka": Što o ljubavi i Valentinovu kažu djeca? Velike misli malih "Žireka": Što o ljubavi i Valentinovu kažu djeca? Velike misli malih "Žireka": Što o ljubavi i Valentinovu kažu djeca? Velike misli malih "Žireka": Što o ljubavi i Valentinovu kažu djeca? Velike misli malih "Žireka": Što o ljubavi i Valentinovu kažu djeca?

Podijeli