Novosti Sport Događanja

U Goricu iz Švedske stigao reprezentativac Gabona: Želim novu pustolovinu!

15.02.2021. / Damir Žbulj

Junior Martinsson Ngouali novi je nogometaš turopoljskog prvoligaša, a stiže iz švedskog Hammarbyja.

Majka mu je Šveđanka, otac iz afričkog Gabona, rođen je i odrastao u Švedskoj, a 23. siječnja napunio je 29 godina.

Ovo će mu biti prvo inozemno klupsko iskustvo.

Za Gabon je nastupio šest puta, a bio je dio reprezentacije na Afričkom kupu nacija 2017. godine.

"Želim novu nogometnu pustolovinu u ovoj fazi karijere. Predugo sam bio u švedskoj ligi, trebala mi je promjena. Zato sam i uzeo novi broj na dresu, nosit ću 18 iako je moj dosadašnji broj 19 bio slobodan. Ovo je jako dobra liga, na visokoj razini, i veselim se šansi da zaigram ovdje. Želja mi je dati sve od sebe svakoga dana i pritom uživati u nogometu. Momčad je dobra, volio bih da nastavimo rasti i da, naravno, zaigramo u Europi," istaknuo je Junior na predstavljanju.

Nogomet je počeo igrati u akademiji Brommapojkarne, a za prvu momčad tog kluba nastupao je sedam sezona. Posljednje četiri sezone član je Hammarbyja, ugovor mu je istekao početkom ove godine pa u Goricu dolazi kao slobodan igrač. Ugovor je potpisao do ljeta 2022. godine.

U Hrvatsku je stigao prvi puta.

"Ne znam zasad dovoljno o Gorici, prvi put sam uopće u vašoj zemlji, no svi s kojima sam razgovarao rekli su mi lijepe stvari o Hrvatskoj općenito, a s klubom i momčadi najbolje me mogao upoznati Jiloan Hamad, s kojim sam igrao u Hammarbyju. Naravno da sam ga nazvao čim se pojavila opcija s Goricom i rekao mi je da je ovo skupina jako dobrih ljudi i igrača, da je atmosfera u klubu obiteljska, da se svi drže zajedno..."

"U to sam se i sam uvjerio u ovim prvim danima. Sviđa mi se i grad, tako da se baš veselim svemu što nas čeka zajedno," zaključio je Martinsson Ngouali.

Gorica u srijedu od 17 sati igra zaostali susret devetog kola HT Prve lige protiv Rijeke, no, malo je vjerojatno kako će Junior konkurirati za momčad. 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli