Novosti Sport Događanja

Oreščanin očekuje 'megdan' s Rijekom: Volimo igrati derbije, pobjeda nam može jako puno značiti

17.02.2021. / Damir Žbulj

Sedam pobjeda i remi u posljednjih osam međusobnih dvoboja! U prvi tren moglo bi se pomisliti kako je ovo omjer Gorice i nekog niželigaškog suparnika, međutim, ovo je fantastičan niz protiv Rijeke, koji traje još od listopada 2018. godine!

Jedino je u svom prvom nastupu turopoljski prvoligaš poražen na Rujevici, a sve nakon toga bilo je u znaku Goričana, koji jednostavno znaju kako doći do bodova protiv jedne od najboljih hrvatskih ekipa posljednjih sezona.

U srijedu od 17 sati na velikogoričkom Gradskom stadionu na rasporedu je novi okršaj, a igra se zaostali susret devetog kola HT Prve lige.

Gorica u posljednja četiri kola ima tri pobjede, posljednja je ostvarena protiv Šibenika u gotovo nemogućim uvjetima polarne hladnoće i snažnog vjetra.

"Najbitnije da nema ozljeda. Uspjeli smo preživjeti tu utakmicu, odigranu u gotovo nemogućim uvjetima. Bila je gotovo negledljiva, vidjelo se da će vjerojatno ekipa koja zabije prvi gol i pobijediti. Uspjelo je to nama iz prekida, ali i da je to napravio Šibenik, ne bi bilo nezasluženo."

"Možda je neriješeno bilo najrealnije, ali ne žalimo se, jako smo veseli kako je završilo. Ipak ovakve pobjede grade zajedništvo i donose samopouzdanje," osvrnuo se još jednom trener Siniša Oreščanin.

Na raspolaganju neće imati Anthonyja Kalika, koji odrađuje suspenziju zbog žutih kartona, no, u sastav se vraća Kristijan Lovrić, trenutno najbolji strijelac hrvatskog prvenstva.

"Momentum se malo promijenio u odnosu na onu nedavnu utakmicu na Rujevici. Tada je Rijeka bila u dobroj formi. I dalje mislim kako je Rijeka jedna jako dobra momčad, s jako dobrim pojedincima. Možda trenutno nisu u dobrom ritmu, ali to ništa ne znači za ovaj susret. Očekujemo Rijeku koja će spremno doći na 'megdan', sa željom da ispravi lošu sliku iz prošlih kola," istaknuo je.

Rijeka je nakon poraza od Gorice krajem siječnja odigrala neriješeno sa Šibenikom, dobila je Lokomotivu, izgubila od Hajduka i jedva remizirala s Istrom 1961.

Ipak, bez obzira na trenutnu formu, bit će ovo izuzetno zahtjevna utakmica za Oreščanina i njegove igrače. Gorica je trenutno na fantastičnoj trećoj poziciji s 39 osvojenih bodova. Čak osam više od Rijeke, koja ipak ima i jednu utakmicu odigranu manje.

"Volimo igrati derbije, s velikim klubovima, iako svaka utakmica ima svoju težinu. Pobjeda nam može jako puno značiti, ali nije presudna i ne bih želio momčadi stavljati ikakav teret. Ima stvarno još jako puno kola do kraja i očekujemo dobru utakmicu. Potrebna su za to dva takmaca, mislim kako će to biti slučaj."

"Razgovaramo stalno s igračima, dijelimo im naša razmišljanja i analize. Nadamo se da će naš proces ići dalje, ako uspijemo podignuti ispunjenje zahtjeva za još 20-ak posto od utakmice u Koprivnici, mislim da možemo biti jako neugodni svim protivnicima pa prema tome i Rijeci," poručio je strateg Gorice.

Sasvim je izgledno kako novopridošli veznjak Junior Martinsson Ngouali, lijevi bočni Chick Keita i napadač Sylvanus Nimely još uvijek ne konkuriraju za početnu postavu. Trebat će im još neko vrijeme za prilagodbu i usvajanje zahtjeva trenera Oreščanina i njegovog stručnog stožera. Bit će zanimljivo vidjeti što u nastavku sezonu mogu donijeti Gorici.

 

Podijeli