Novosti Sport Događanja

Goričani nastavili sjajan niz bez poraza protiv Rijeke

17.02.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice i Rijeke odigrali su zaostali susret devetog kola HT Prve lige, koji je na kraju završio bez pobjednika, ali i postignutih golova.

Nastavio je turopoljski prvoligaš sjajnu seriju protiv Riječana, jer u posljednjih devet međusobnih dvoboja ima sedam pobjeda i dva remija.

Gorica je učvrstila treću poziciju sa 40 osvojenih bodova, osam više od Riječana, koji imaju i jednu utakmicu manje.

Gosti su na Gradski stadion stigli s namjerom da prvenstveno sačuvaju svoju mrežu, što im je na kraju i uspjelo. Gorica je imala gotovo 70 posto vremena loptu u svojem posjedu, ali na kraju nije uspjela probiti 'bedem' ispred Nevistića, koji je u nekoliko navrata dobrim reakcijama spašavao mrežu Rijeke.

👀 Sat vremena do početka susreta u Velikoj Gorici... Ovo je naš sastav 👇

Posted by HNK Gorica on Wednesday, February 17, 2021

Baš kao što je svoj posao odlično obavio i Ivan Banić na suprotnoj strani travnjaka.

Prvi puta se iskazao u 13. minuti, nakon što je odlično obranio slobodan udarac Andrijaševića.

Imao je sličnu priliku samo dvije minute kasnije i Lovrić, ali je vratar Rijeke zaustavio njegov pokušaj.

Lovrić je najbliže svojem 15. prvenstvenom pogotku sezone najbliže bio na isteku prvih pola sata, oslobodio se svojih čuvara u kaznenom prostoru i s desetak metara pucao prizemno u sam kut, ali Nevistić je bio na pravom mjestu.

Rijeka je mogla povesti u finišu prvog dijela, poslije ubačaja Tomečaka neobjašnjivo je sam ostao Čerin, međutim, udarac glavom bio je zamalo neprecizan, Banić je ustao ukopan na crti, ali je lopta otišla pokraj vratnice.

Početkom nastavka veliku šansu propustila je Gorica. Nevistić se sudario sa svojim suigračem, ispala mu je lopta, ali Mitrović i Špikić pucaju u blok, umjesto da su uposlili usamljenog Lovrića na drugoj vratnici...

Lovrić je posljednji pokušaj imao na isteku sudačke nadoknade, iz slobodnjaka s 30-ak metara. Odlično je tukao, ali je ponovno Nevistić uspio odbiti loptu.

Prema prikazanome, Riječani mogu biti zadovoljniji ovom 'nulom'. Ali, trljati ruke mogu i Oreščanin i njegovi igrači, jer je velika bodovna razlika na ljestvici i dalje ostala nepromijenjena.

Idući izazov za Goričane bit će u subotu na gostovanju kod pretposljednje Lokomotive.

(Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

 

Podijeli