Novosti Sport Događanja

Turopolje ima nove razglednice, krase ih bajkovite ilustracije Zdenka Bašića

18.02.2021. / Ivana Ćurić

Šest novih razglednica bajkovitog izgleda dobilo je Turopolje, na njima se nalaze nama prepoznatljive lokacije, a ilustrirao ih je poznati svestrani umjetnik Zdenko Bašić.

Više o tiskanju novih razglednica rekla nam je ravnateljica Muzeja Turopolja, Margareta Biškupić- Čurla.

-Muzej Turopolja je nekad bio poznat kao zgrada u centru Velike Gorice, danas djelujemo uz Muzej na još četiri lokacije, etno-kuća u Ščitarjevu, kurija Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici, kurija Alapić u Vukovini, zavičajna zbirka Vukomeričkih gorica u Ključić Brdu. Odlučili smo se napraviti set razglednica i posebno ilustriranu kartu, za svaku tu lokaciju posebno je oblikovao razglednicu Zdenko Bašić, među njima tu je na jednoj razglednici šesta lokacija kojom ne upravljamo, ali se u njoj odvijaju značajnije manifestacije, među njima i naš Perunfest, pa smo ju uvrstili u ovaj set razglednica kao jedno prepoznatljivo mjesto-rekla nam je Biškupić Čurla.



Kolekcionari, znatiželjnici, kao i oni zaljubljenici u "starinsko" dopisivanje razglednice mogu kupiti u suvenirnici Muzeja Turopolja i to pojedinačno, ili u setu, a izrađena je i ilustrirana karta na kojoj su ucrtane lokacije s razglednica.

-Građani mogu kupiti pojedinačno razglednice ili cijeli set, koristiti ih kao suvenir, poslati drugima, ili ih držati kao ukras u svome domu zbog zanimljivog vizuala-dodala je ravnateljica.

Galerija slika

Turopolje ima nove razglednice, krase ih bajkovite ilustracije Zdenka Bašića Turopolje ima nove razglednice, krase ih bajkovite ilustracije Zdenka Bašića Turopolje ima nove razglednice, krase ih bajkovite ilustracije Zdenka Bašića Turopolje ima nove razglednice, krase ih bajkovite ilustracije Zdenka Bašića Turopolje ima nove razglednice, krase ih bajkovite ilustracije Zdenka Bašića

Podijeli