Novosti Sport Događanja

Buševčani pokrenuli veliku humanitarnu akciju za obitelj iz Strašnika

18.02.2021. / Ivana Ćurić

Društvo žena Buševec, nadaleko poznato između ostalog i po svom humanitarnom radu, zajedno s Mjesnim odborom Buševec i mjesnim udrugama pokrenulo je veliku akciju za obitelj Salamun iz Strašnika koja je u razornom potresu krajem prosinca prošle godine ostala bez svog doma.

Velika humanitarna akcija "Sisak, Petrinja, Glina- Buševec je uz vas" počela je krajem siječnja, a želja vodilja je olakšati novi početak jednoj od onih obitelji koje su u potresima izgubile svoj dom. Zajedničkom odlukom akciju su pokrenuli MO Buševec, Društvo žena Buševec, Udruga Moj Buševec, NK Polet, Udruga umirovljenika, DVD i Ogranak seljačke sloge. Odluka je pala na obitelj Salamun iz Strašnika, riječ je o obitelji s dvoje djece koji su uistinu prošli traumu spašavajući živu glavu iz ruševina svog doma, a njihova priča otprilike ide ovako:

-Obiteljska kuća dobila je crvenu naljepnicu, jedno od djece je dijete s poteškoćama, a trenutku potresa brat i sestra su se igrali u sobi, u kojoj očito zahvaljujući anđelu čuvaru, nije na njih pao teški ormar. Neko vrijeme su bili zarobljeni , u teškom šoku, vrišteći dok ih otac nije uspio izvući na sigurno. Njihov majka za to vrijeme radila je u dućanu u Gori, uspjela izaći iz ruševina trgovine i bosa automobilom krenula kući vidjeti što je s njenom djecom. U potresu je obitelj ostala bez svog doma kojeg su roditelji mukotrpno stvarali godinama-opisali su organizatori
-Za navedenu svrhu u Zagrebačkoj banci otvoren je račun broj HR8123600001101317318

-Želja nam je da svi zajedno skupimo što više sredstava i nakon što se obitelji Salamun obnovi kuća, Buševčani i svi naši prijatelji ovom akcijom istu u potpunosti namjeste namještajem i kućanskim aparatima i olakša novi početak obitelji Salamun-poručila je predsjednica Društva žena Buševec Lidija Rožić istaknuvši nadu da će Buševec, ali i svi njihovi prijatelji iz cijelog Turopolja, prepoznati ovu humanitarnu akciju i još jednom pokazati veliko srce-istaknuli su Buševčani.

Vijestima iz Buševca dodajmo kako su članice Društva žena Buševec u prvoj polovici veljače također pomagale potrebitima.

- U selo Veleševec kupile smo i prevezle kombinirani štednjak, a u Stari Farkašić perilicu rublja. Gospođa Kristina Skrbin i suprug Davor poklonili su plinsku peć i bocu koje smo proslijedile stradalima u potresu na području Banovine-objavile su na svojoj službenoj Facebook stranici, a sada traže televizor također za jednu obitelj pogođenu potresom. Imate li ga možda baš vi za donirati, javite se OVDJE ili na broj 0989054658.

Galerija slika

Buševčani pokrenuli veliku humanitarnu akciju za obitelj iz Strašnika

Podijeli