Novosti Sport Događanja

Slovenski šuter napustio Goricu, poznat termin novog regionalnog okupljanja

19.02.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice saznali su ka će se održati treći turnir regionalne ABA 2 lige. Nakon što su propustili prvo okupljanje na srpskom Zlatiboru zbog korone, dok su na drugom u banjalučkom Boriku stigli i do svoje prve internacionalne pobjede, igrači pod vodstvom Josipa Sesara će u Sarajevu od 1. do 5. ožujka tražiti novi međunarodni iskorak.

Igrat će se u 'balonu' u Hotel Hills sportskoj dvorani, prvi suparnik Bikovima je zemunska Mladost, snage će odmjeriti i s domaćinom OKK Spars Sarajevo, a posljednji suparnik bit će KK Podgorica.

U domaćem prvenstvu trenutno je pauza zbog nastupa hrvatske izabrane vrste u Istanbulu, gdje se održava posljednji kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo, koje su naši reprezentativci već osigurali.

Na parket se Goričani vraćaju 25. veljače na gostovanju u Splitu, u zaostalom susretu 12. kola HT Premijer lige.

Dva dana kasnije, a prije odlaska u Sarajevo, Sesarova ekipa morat će još odraditi i domaći dvoboj s Furnirom, a nakon toga slijedi i završna trećina regularnog dijela sezone, koja bi trebala krenuti 6. ožujka.

Raspored odigravanja posljednjih 11 kola odredit će poredak na ljestvici, nakon što se odigraju sve odgođene utakmice.

Gorica će u preostalim susretima biti bez usluga slovenskog šutera Maja Kovačevića, koji je s klubom sporazumno raskinuo ugovor.

U prosjeku je ubacivao osam poena po susretu.

Goricu je nedavno napustio i centar Ante Krapić.

Odlaskom Kovačevića otvara se mjesto u momčadi za juniora Hrvoja Majcunića, mlađeg brata kapetana Gorice Ivana Majcunića.

U domaćem prvenstvu Gorica je upisala 16 pobjeda i četiri poraza, Zadar i Cibona imaju po jedan izgubljeni dvoboj manje. Split ima 14 pobjeda i pet poraza.

U regionalnoj ABA 2 ligi Gorica ima dvije pobjede. Zbog propuštanja prvog turnira na Zlatiboru i gubitka bodova 'za zelenim stolom', Goričani su trenutno pri dnu ljestvice.

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

Podijeli