Novosti Sport Događanja

Korona popušta: U cijelom tjednu 27 novozaraženih u Velikoj Gorici

21.02.2021. / Maja Peranić

Broj zaraženih koronavirusom na području Zagrebačke županije je u padu. Trenutno su aktivna 272 slučaja na području svih 9 gradova i 25 općina, a u posljednja 24 sata evidentirano je 30 novih slučajeva. Dnevna brojka zaraženih posljednjih je dana znatno manja. Prema izvješćima o novooboljelima koje svakodnevno objavljuje Zagrebačka županija vidljivo je da je najmanje zaraženih uvijek evidentirano početkom tjedna kada dolaze rezultati onih koji se testiraju za vikend, a tada se vrlo mali broj ljudi testira. Do kraja tjedna, ipak se potvrdi više novih slučajeva zaraze, a samo u ovom tjednu, od ponedjeljka, 15. veljače, do danas, na području Zagrebačke županije evidentirano je ukupno 170 novih slučajeva.

U prosjeku 3-4 novozaražena u danu

Velika Gorica je ovog tjedna imala u prosjeku 4 novozaražena po danu, a ukupno je tijekom tjedna na području našeg grada pozitivitet na koronavirus potvrđen za 27 osoba. Još šest slučajeva potvrđeno je u susjednim općinama i to 4 u Kravarskom te po jedan u Pokupskom i Orlima.

U našem je gradu proteklih dana započelo i cijepljenje građana protiv koronavirusa. Obavlja se u Domu zdravlja kod liječnika obiteljske medicine prema prioritetima, a uskoro se očekuje i punkt za masovno cijepljenje o čemu smo pisali ovdje.

Situacija je povoljnija, mjere popuštaju

Dobra je vijest da je tijekom cijelog tjedna na području županije ozdravila 221 osoba, tako da ovih dana imamo veći broj onih koji se od koronavirusa oporavljaju od onih koji obolijevaju.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije na našem području, podsjetimo, na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite od sutra popuštaju neke od mjera, a koje se posebno tiču domova za starije o čemu smo pisali ovdje. Također, odlukom Župana Kožića sutra se u svoje klupe vraćaju učenici svih razreda Srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija te će nastavu na daljinu koju su do sad pohađali zamijeniti onom po modelu A.

Iz Nacionalnog stožera stižu i najave o ozbiljnijem popuštanju mjera što se očekuje 1. ožujka, pa ćemo se za to trebati još malo strpjeti.

Podijeli