Home Izdvojeno Krešimir Ačkar kandidat je za gradonačelnika Velike Gorice

Krešimir Ačkar kandidat je za gradonačelnika Velike Gorice

'Obećajem da o svojim protukandidatima neću reći niti jednu lošu riječ'

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2019.

Gradski odbor HDZ-a je danas održao sjednicu na kojoj je za kandidata stranke za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima jednoglasno izabran Krešimir Ačkar.

– Zahvaljujem kolegicama i kolegama na iskazanoj jednoglasnoj potpori i izglasanoj kandidaturi za gradonačelnika. Prolazimo kroz izazovno vrijeme nakon velikog potresa i još uvijek aktualne pandemije koronavirusa, vrijeme u kojem je Velika Gorica pokazala da ima veliko srce – istaknuo je Krešimir Ačkar.

Kako se navodi u službenoj biografiji, rođen je 31. kolovoza 1983. u Zagrebu. Završio je Filozofsko-teološki studij pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (VSS – magistar teologije), a konstituiranjem novog saziva Sabora u srpnju je postao i saborski zastupnik s liste HDZ-a.

Podsjećamo, Ačkar je na parlamentarnim izborima provedenim prošle godine dobio najviše preferencijalnih glasova na listi HDZ-a (ali i uopće na listama za VI. izbornu jedinicu), i to 3050 glasova. Aktualni je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice i aktualni vršitelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice, zastupnik u Hrvatskom Saboru, gdje je i član čak pet odbora i to: Odbora za europske poslove, Odbora za predstavke i pritužbe, Odbora za zakonodavstvo, Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te član Savjeta Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac iz reda zastupnika. Također, član je i u međuparlamentarnim skupinama prijateljstva Albanije, Bosne i Hercegovine, Kanade i Litve.

– Pred nama su lokalni izbori u svibnju na kojima očekujem pobjedu, a što nam potvrđuju i rezultati provedenih predizbornih istraživanja. Naša kampanja bit će naš svakodnevni rad na projektima za naše sugrađane i svakodnevna suradnja s njima. Svi mi zajedno smo Velika Gorica. Ono što osobno obećajem je da o svojim protukandidatima neću reći niti jednu lošu riječ – zaključio je.