Home Najave POU VG: Četiri zabavne i poučne radionice za klince i klinceze

POU VG: Četiri zabavne i poučne radionice za klince i klinceze

Likovna, znanstvena, ekološka ili pak radionica povratka u davnu prošlost? Neka vaši klinci i klinceze odaberu

PODIJELITE
I ova subota, 27. veljače rezervirana je za kreativne i zabavne dječje radionice u Pučkom otvorenom učilištu. Izbor je zaista odličan, vjerujemo da će se klinci i klinceze zainteresirati i poželjeti suedjelovati u barem jednoj od četiri ponuđene radionice.
Naime, održat će se imaju likovna, ekološka i znanstvena radionica, te radionica koja vodi djecu u prošlost našeg planeta Zemlje, ovoga puta s temom o mumijama. U nastavku donosimo informacije o terminima i cijenama svake od radionica.

Likovna radionica: Monetovi ljiljani

  • Termin održavanja i trajanje: početak u 10.00 sati, trajanje 90 minuta
  • Učionica: 222, II. kat, Zagrebačka 37
  • Cijena: 60,00 kn

Škola crtanja/Likovna radionica namijenjena je osnovnoškolcima sa svrhom usvajanja temeljnog vizualnog jezika poticanjem likovnog govora likovno – tehničkim sredstvima. Koristit će se tehnike crtanja, akrila, akvarela i prostorno-plastičnog oblikovanja uz primjenu različitih materijala poput olovke, uljena, tinte, papira, žice, boje, kista i sl.

– Kao ciljeve ističemo primjenu vlastitog iskustva i rješavanje postavljenih likovnih problema, osvješćivanje sposobnosti promatranja i otkrivanja oblika i pojava, razvijanje orijentacije u prostoru i oblikovno – stvaralačke sposobnosti te zapažanje opipom i vidom. Namjera je kod djeteta postići kreativne i izražajne sposobnosti – kazali su iz POU VG.

Ekološka radionica: Kristalna stabalca

  • Termin održavanja i trajanje: početak u 10.00 sati, trajanje 50 minuta
  • Cijena: 50,00 kn

Tigionice su ekološke, edukativne radionice osmišljene kako bi kod djece poticale maštu i kreativnost pri tome ih učeći osnovama zaštite okoliša i ekologije. Radionice su dobile ime prema seriji slikovnica o Tigijima, koji savjesno koriste materijale koje pronalaze na svojem planetu i trude se zaštititi okoliš i prirodu.

– Cilj je ovakve radionice poticati djecu na kreativnost prema sistemu „uradi sam“ i naučiti ih kako reciklirati i upciklirati materijale kao što je papir, staklo, karton, tkanina – pojasnili su iz POU VG.

Tragovi u pijesku – tajanstvene mumije

  • Termin održavanja i trajanje: početak u 11.00 sati, trajanje 50 minuta
  • Učionica: 223, II. kat, Zagrebačka 37
  • Cijena: 50,00 kn

Lovci na dinosaure je radionica koja vodi djecu u prošlost našeg planeta Zemlje i u svjetove kojih više nema, ali o kojima svjedoče fosili. Kroz različita geološka razdoblja djeca uče o biljkama i životinjama koje su nekada živjele na našem planetu: trilobitima, amonitima, velikim devonskim ribama, dinosaurima, letećim gmazovima, morskim škorpionima, mamutima, sabljozubim tigrovima…Također stječu znanje o dinamici Zemlje i kako se ona mijenja kroz vrijeme.

– Cilj je kroz zabavne aktivnosti poučiti djecu o prošlosti planeta na kojem živimo te kroz ekološku edukaciju razvijati svijest o očuvanju ravnoteže za budućnost – kazali su.

Ludi labos: Ljigavci šljokičavci

  • Termin održavanja i trajanje: početak u 12.00 sati, trajanje 50 minuta
  • Učionica: 223, II. kat, Zagrebačka 37
  • Cijena: 80,00 kn

Ludi labos je program edukativnih radionica za popularizaciju prirodnih znanosti. Riječ je o znanstvenim radionicama koje su osmišljene s namjerom da zainteresiraju djecu za sve što se oko njih događa. Sve što nas okružuje vezano je uz kemiju, fiziku, biologiju…

– Na radionici se izvode pokusi te se djecu potiče na razmišljanje, zaključivanje i iznošenje opažanja. Cilj je da djeca nauče promatrati i razumjeti svijet oko sebe, a da se pritom i zabave – poručili su.

Info i prijave: 01 6259 806, 098 316 419
Radionice su predviđene za uzrast djece od šest godina nadalje. Dođite i otkrijte nove talente u sebi! Prijave su moguće najkasnije do petka, do 20:00 sati. Uplata radionica moguća je putem webshopa.
– Molimo polaznike da prije dolaska izmjere tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C i ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti, molimo da ne dolazi na radionicu – poručili su iz POU VG.