Novosti Sport Događanja

Savić: U Splitu očekujem dobru i tvrdu utakmicu, moramo ući u okršaj agresivno

24.02.2021. / Damir Žbulj

Nakon reprezentativne pauze košarkaši se vraćaju obvezama u domaćem prvenstvu i regionalnom natjecanju.

Goricu u četvrtak čeka gostovanje u Splitu pa dva dana kasnije domaći dvoboj s Furnirom prije nego se zaputi u Sarajevo na novi turnir ABA 2 lige.

Bikovi su na ljestvici HT Premijer lige na sjajnoj trećoj poziciji sa 16 pobjeda i četiri poraza, koliko ima i zagrebačka Cibona. Zadar na vrhu ima jedan poraz manje, dok je Split ove sezone u prvenstvu izgubio pet utakmica, među kojima i onu na otvaranju sezone u Gradskoj sportskoj dvorani. Žuti su uzvratili Sesaru i njegovim košarkašima u osmini finala Kupa Kreše Ćosića.

Novi okršaj bit će izuzetno zanimljiv i pravi derbi. Nakon otkaza Ivici Skelinu, Split je preuzeo novi trener Mile Karakaš, a u ekipi su sada i Roko Leni Ukić i Luka Babić.

"Gorica iz godine u godine napreduje, raste kao momčad, pobjeđuje najbolje, pobijedili su nas ove sezone. Ne sumnjam u kvalitetu moje momčadi, zaista smatram da smo bolja momčad, ali to moramo pokazati na terenu," najavio je 39-godišnji strateg splitskih Žutih, koji je s kadetskom reprezentacijom Hrvatske, igračima rođenim 2002. i mlađima, osvojio naslov prvaka Europe. Ekipu je na terenu predvodio Roko Prkačin, a važna karika bio je i Hrvoje Majcunić, koji je danas član Gorice.

"To je ekipa koja igra na vrlo visokoj razini te očekujem dobru i tvrdu utakmicu od početka do kraja pogotovo s naše strane. Svakako moramo ući agresivno jer se igra na njihovom terenu. Mi smo imali tjedan dana za pripremiti se i mislim da smo odradili jako dobar posao. Odlazimo u Split s optimizmom i željom da još jednom pokažemo kako možemo igrati na visokoj razini kakvu prezentiraju Cibona, Split i Zadar," poručio je mladi košarkaš Gorice Emil Savić.

Sesarova momčad već u ponedjeljak u Sarajevu igra protiv zemunske Mladosti, dva dana kasnije protiv domaćina OKK Spars, a 5. ožujka na rasporedu je dvoboj s Podgoricom.

(Foto: HKS; Marin Sušić)

Podijeli