Novosti Sport Događanja

Potres uzrokovao nova oštećenja na društvenom domu u Šiljakovini

27.02.2021. / Petar Brnada

Potres magnitude 4.1 po Richteru koji je u srijedu dobrano zatresao i Veliku Goricu uzrokovao je oštećenja na društvenom domu u Šiljakovini.

Sami mještani dobro su svjesni da se u vremenu koje slijedi moramo naviknuti na potrese i smirivanje zemlje, no naglašavaju da ni ti potresi nisu bezazleni i mogu izazvati oštećenja koja prije nisu bila vidljiva, a novi potres postaje kap koja prelijeva čašu ili ruši zid.

-Potres od srijede, 24. veljače, koji je zatresao Petrinju najvjerojatnije je uzrokovao i naginjanje zabatnog zida i odvajanje od krova na novom društvenom domu u Šiljakovini- otkrili su iz Šiljakovine.

Oštećenje na spoju krova i zida, kažu, vidljivo je i na spoju iznad ulaznih vrata, a manje pukotine vidljive su i na stropu kuhinje, i to na dva mjesta.

-Postupak prijave štete je u tijeku, no izgleda da nadležni nisu predvidjeli da će biti dodatnih šteta od naknadnih potresa pa su prijave zatvorene. Ovaj primjer pokazuje da i dalje postoji potreba za time jer i ovi manji potresi mogu izazvati ozbiljne štete- zabrinuto su poručili iz Šiljakovine.

 

Foto: Šiljakovina.com

Podijeli