Novosti Sport Događanja

'Savršeni' Goričanec predvodio rukometaše protiv Umaga

28.02.2021. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice vratili su se na pobjedničke staze protiv Umaga, ne računajući ovotjedni rutinski i uvjerljiv prolaz u Kupu protiv amaterskog Novog Zagreba (52:24).

Prekinuta je serija slabijih rezultata pa ekipa Andrije Nikolića sada može mirnije krenuti u završnu borbu za Ligu za prvaka.

Situacija je na ljestvici je izuzetno zanimljiva, Gorica i Dubrava su trenutno poravnati na 20 bodova, koliko imaju i Sesvete, ali s utakmicom manje. U nedjelju se igra veliki derbi s Porečom.

Gosti iz Umaga pokazali su se kao 'tvrd orah', no, Goričani su dvoboj uspjeli prelomiti u posljednjih 20-ak minuta i bez nervoze doći do 31:26 vrijednog slavlja.

Predvodio je Filip Goričanec sa šest golova iz isto toliko pokušaja. Lucian Bura i Hrvoje Ceković dodali su po pet, uz identičan 5/9 napadački učinak. Značajan doprinos dali su i Juro Čakarić (4/6) i Domagoj Grizelj (4/6), dok je Tomislav Sladoljev imao sedam obrana.

U redovima poraženih bolji od ostalih Gabriel Buvinić sa sedam postignutih pogodaka.

Do kraja regularnog dijela sezone Goricu čekaju još domaći susret s Bjelovarom i veliki okršaj na gostovanju kod Sesveta.

Podijeli