Home Vijesti Raj za stopala: Tri aromatične kupke za naše ‘nosače’ kroz život

Raj za stopala: Tri aromatične kupke za naše ‘nosače’ kroz život

Mnoga su istraživanja pokazala da namakanje nogu vrućom vodom 15 do 20 minuta dnevno može učiniti čuda za vaše raspoloženje, razinu energije, navike spavanja i bilo koje bolove

PODIJELITE

Stopalima često ne posjećujemo dovoljno pažnje, iako su oni naši „nosači“ kroz život. Zimi su naša stopala izložena vlagi, zbog zatvorene obuće, koja je nerijetko i poprilično neudobna.

Kupka za stopala, koju možete napraviti u kućnoj radinosti jednom tjedno opustit će vaša stopala i pomoći vam da se riješite neugodnih mirisa i grube kože, a djelovat će opuštajuće naročito nakon napornog dana. U vodu možete dodati eterična ulja čajevca, lavande i eukaliptusa jer imaju antiseptička svojstva, a pritom i odlično mirišu.

Foto: Unsplash

Kupka za opuštanje umornih stopala od lavande

U toplu vodu dodajte šaku morske soli i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i šalicu sušene lavande ili cvjetova kamilice . Uronite stopala u kupku 20 minuta. Posušite stoplala ručnikom i namažite ih prirodnim maslacem za stopala ili njegujućom kremom za stopala.

Kupka za neutralizaciju neugodnih mirisa stopala

U topku vodu dodajte šaku morske soli, šalicu sušene kadulje i nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Uronite stopala u kupku 20 minuta. Posušite stoplala ručnikom i namažite ih prirodnim maslacem za stopala ili njegujućom kremom za stopala.

Aromatična kupka za stopala

U toplu vodu dodajte šaku morske soli, nekoliko kapi ulja divlje ruže ili ylang-ylanga i sušene ili svježe latice ruža i drugog cvijeća po želji. Posušite stopala ručnikom i namažite ih mirisnom, njegujućom kremom za stopala.

Namakanje nogu u kupki s vrućom vodom čini više od pukog opuštanja – natapanje stopala također ima moć ublažiti simptome od prehlade i gripe, bolova u trbuhu i još mnogo toga.

Mnoga su istraživanja pokazala i kako namakanje nogu vrućom vodom 15 do 20 minuta dnevno može učiniti čuda za vaše raspoloženje, razinu energije, navike spavanja i bilo koje bolove.