OS Nikole Hribara - Velika Gorica

100.dan škole PDF Ispis

100. dan u školi učenici 1.c, 2.a, 2.d i 4.d obilježili su brojnim aktivnostima koje su bile prilagođene dobi i uzrastu učenika. Gotovo kroz sve nastavne predmete protezala se poveznica i temeljna riječ STO.

Na satovima tjelesno-zdravstvene kulture 100 puta smo bacali u koš, a pogodili 15 puta. Brojili smo 100 običnih koraka i „mišjih“ te određivali međusobnu razliku u duljini koraka. Plesali smo uz pjesmu 100. dan škole koja je ujedno i himna istoimenog e-Twinning projekta.

Na satovima hrvatskog jezika rješavali smo križaljke i anagrame te ispisivali imenice, glagole i pridjeve na zadano slovo i tako do 100.

Na satovima prirode i društva bili smo znanstvenici te kapaljkom kapali 100 kapljica vode te određivali i uspoređivali razine vode u čašama, tražili smo na zemljovidu Republike Hrvatske 100 hrvatskih gradova. Uz pomoć enciklopedija ispisali smo 100 životinja i 100 biljaka te iz stručne literature sve doznali o STOnozi i STOlisniku.

Na satovima matematike brojili smo do 100 i različitim računskim radnjama računali do 100.

Od zabavnih aktivnosti gradili smo piramidu od 100 plastičnih čaša, proučavali novčanicu od 100 kuna te uz pomoć digitalnih alata stvarali novu novčanicu sa svojim likom, gradili skulpturu od 100 rola WC papira.

Bilo je tu i „slatkih“ aktivnosti kada smo kušali 100 mafina, 100 lolipopa, a kao pravi desert na kraju poslužila je čokoladna torta na kojoj je pisalo 100.

Predviđene aktivnosti učenici su jako dobro prihvatili te ih motivirano i ustrajno provodili u sklopu e-Twinning projekta 100. dan škole.

Sve aktivnosti su osmislile i prilagodile svojim učenicima učiteljica Ksenija Petrlin Jurić za 1.c, Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac za 2.a i 2.d te Vesna Lukinić za 4.D razred.

Vesna Lukinić

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...