Home Crna Kronika Gorička policija za vikend najviše kazni podijelila zbog prebrze vožnje

Gorička policija za vikend najviše kazni podijelila zbog prebrze vožnje

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se i dvije prometne nesreće

PODIJELITE
foto: Arhiva

Kao što smo prethodno najavljivali, tijekom vikenda na području policijske postaje Velika Gorica, provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača“, prilikom koje su ustanovili šak 46 prekršaja, od kojih je 11 bilo van ciljane akcije.

Kao i uvijek, bolna točka vozača je pijačan gas! Čak 32 vozača vozila su prebrzo, jedna je osoba vozila iako joj je istekla prometna dozvola, bio je tu i jedan slučaj vožnje u alkoholiziranom stanju i jedan prekršaj nekorištenja pojasa.

U subotu, 27. veljače oko 01,45 sati u Velikoj Mlaci su zaustavili 31-godišnjeg muškarca koji je bio pod utjecajem alkohola.

– Muškarac je upravljao osobnim automobilom kolnikom Zagrebačke ulice u mjestu Velika Mlaka, gdje je nadzorom kod kbr.1 utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 0.98 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja izdan Obavezni prekršajni i isključen je iz prometa oduzimanjem vozačke dozvole na 12 sati – kazali su iz policije.

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se dvije prometne nesreće, od toga jedna sa ozlijeđenom osobom (teške tjelesne ozljede) i jedna sa materijalnom štetom.

Molimo vas da preko vašeg cijenjenih medija dostavljene podatke prezentirate javnosti kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.