Home Najave Ženijalni dan donosi besplatan film ‘Influencerica’ u goričko Kino

Ženijalni dan donosi besplatan film ‘Influencerica’ u goričko Kino

Film portretira influencere kao "junake" digitalnog doba društvenih mreža koje im polako, ali sigurno oduzimaju dušu i čine ih osamljenima

PODIJELITE

Povodom Ženijalnog dana, 8. ožujka, Kino Gorica časti sve žene besplatnim gledanjem filma. Tako u 20 sati, na filmskom platnu mogu pogledati film ‘Influencerica’ – dramu o instant-zvijezdi s Instagrama, švedskog redatelja s poljskom adresom Magnusa Von Horna.

Izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. i hvaljen od kritike, film prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije, nudeći nam uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne online kulture. Energetična i predana svom poslu, Sylwijina javna persona pršti zaraznom pozitivnošću. Ona je svoja vlastita kreacija. No u intimi četiri zida njezina prpošna osobnost postaje hladna povučenost i otkriva bolnu prazninu ispod brižno izgrađene blještave fasade. Iako je kao zvijezda društvenih mreža okružena odanim zaposlenicima i stotinama tisuća obožavatelja, Sylwia žudi iskusiti istinsku prisnost. Kada s fanovima podijeli svoje osjećaje usamljenosti, zauzvrat dobije više nego što je očekivala.

Film portretira influencere kao “junake” digitalnog doba društvenih mreža koje im polako, ali sigurno oduzimaju dušu i čine ih osamljenima. Naime, Sylwia se osjeća živom samo kad je “online”, pred kamerom mobitela i jedino je tim putem kadra ostvariti društvenu interakciju. Čim se kamera ugasi, a influencerica se skine s interneta, ona je manično depresivna i ne zna se ponašati, evidentno na primjeru slučajnog susreta s nekadašnjom prijateljicom (ili obožavateljicom?) u šoping-centru ili na rođendanu njezine majke, gdje sva pažnja nije usmjerena samo na nju.