Novosti Sport Događanja

'Pakleni' mjesec: Hajduk stiže na okršaj i u prvenstvu i u Kupu

03.03.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice saznali su suparnika u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, a bit će to splitski Hajduk, koji je s 3:0 bio bolji od četvrtoligaša Zagreba.

Sprema se još jedan veliki okršaj, no, ovaj put imat će i jednu drugačiju dimenziju, nakon što je početkom godine Mindaugas Nikoličius iznenada otišao iz Gorice i na Poljudu preuzeo funkciju sportskog direktora.
 

Okršaj za plasman u poluzavršnicu Kupa na rasporedu je 16. ožujka na Gradskom stadionu, a samo tri dana ranije Gorica i Hajduk će na istom mjesto odmjeriti snage i u prvenstvu!

Zanimljivo, nogometaši turopoljskog prvoligaša imaju fantastičan omjer sa Splićanima na svom travnjaku, gdje su upisali pet uzastopnih pobjeda, a slavili su i u posljednjem međusobnom okršaju na Poljudu (2:4), na kraju prošle godine.

Gorica i Hajduk su sastali prošle sezone u osmini finala Kupa, a znamo tko je prošao dalje, golovima Lovrića i Suka

Trenutno na prvenstvenoj ljestvici Goričani imaju nevjerojatnih 17 bodova prednosti ispred Hajduka, uz dvije odigrane utakmice više.

No, obračuni s Hajdukom bit će samo vrhunac 'paklenog' mjeseca koji očekuje momčad Siniše Oreščanina. U nedjelju od 15 sati na rasporedu je gostovanje u Gradskom vrtu kod Osijeka, koji na drugoj poziciji HT Prve lige ima pet bodova prednosti i u slučaju eventualne pobjede Gorica postaje legitimni kandidat u borbi za naslov prvaka Hrvatske!

Nakon Osijeka slijede već spomenute dvije domaće utakmice s Hajdukom pa gostovanje na Maksimiru kod vodećeg Dinama i dvoboj s Rijekom na Gradskom stadionu 3. travnja, odmah poslije reprezentativne pauze.

Bit će to zaista intenzivnih mjesec dana za Oreščanina i njegove igrače.

"Uvijek pokušavamo biti ponizni u najavama, jer u ovoj ligi svatko može svakoga pobijediti. Preokret protiv Istre dokazuje kako imao dobar kadar, kako imamo širinu i naravno da to trenera veseli. No, ponekad su to i teške brige za trenera, jer mora odrediti tko će početi utakmice. Igrači moraju shvatiti da je to profesionalizam. Ponekad pogodiš, ponekad i 'fulaš', ali se igrači moraju nositi s time. Mislim da su igrači Gorice karakterni, krasni momci i da to prikazuju kroz cijelo prvenstvo," istaknuo je strateg Gorice pa najavio izazovnih mjesec dana:

"Takav je ždrijeb, ali mi volimo igrati takve utakmice, protiv 'većih' ekipa od nas. Veselimo se prvo utakmici u Osijeku!"

Velika je šteta što ovakve derbije navijači Gorice i svi turopoljski ljubitelji nogometa neće moći uživo pratiti s tribina. 

Podijeli