Novosti Sport Događanja

Ispitan 20-godišnjak koji se BMW-om zabio u ured HAC-a u Mraclinu

04.03.2021. / Ivana Ćurić

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je 20-godišnjeg mladića kojeg se sumnjiči da je skrivio nesreću 23. siječnja u kojoj se automobilom marke BMW zabio u ured naplatne postaje Mraclin i usmrtio djelatnika Hrvatskih autocesta.

-Nakon što je izašao iz bolnice u kojoj je bio zbog ozljeda zadobivenih u nesreći, ali i COVID-a u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici je ispitan 20-godišnjak koji se sumnjiči da je 23. siječnja skrivio nesreću u kojoj je poginuo djelatnik HAC-a. Protiv mladića je pokrenuta istraga te mu je, kao mjera opreza, privremeno oduzeta vozačka dozvola-doznaje Većernji list.

Podsjetimo , mladić je  23. siječnja u 5.25 s 1,57 promila alkohola u krvi upravljao BMW-om zapadnim kolnikom autoceste A11 od prometnog čvora Velika Gorica-jug prema naplatnoj postaji Mraclin. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste. Kada je došao do naplatne postaje, protivno postavljenom prometnom znaku "obavezNo obilaženje s lijeve strane", skrenuo je u desno i između signalnih stožaca prošao na zatvorenu prometnu traku. Umjesto da prođe kroz prolaz za ENC naplatu koji je bio otvoren, prešao je na travnatu površinu i udario u ured HAC-a. Brzina je bila tolika da je BMW-om probio vanjski i jedan unutarnji pregradni zid te se zaustavio na trećem zidu objekta, no, nažalost, pritom je smrtno stradao djelatnik HAC-a.

 

(foto:Arhiva, JVP)

 

Podijeli