Novosti Sport Događanja

FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala

04.03.2021. / Ivana Ćurić

Eko status Dječjeg vrtića Lojtrica motivira odgajatelje i ostale djelatnike da se kontinuirano uključuju u inicijative i projekte kojima se razvija i jača ekološka osviještenost djece, pa su se tako svi zajedno uključili u nacionalnu kampanju sadnje stabala "Zasadi stablo, ne budi panj".

Tjedan kolektivne sadnje započeo je 1.ožujka i trajat će diljem Republike Hrvatske do 7. ožujka. Istoimena udruga za zaštitu prirode i okoliša "Zasadi stablo, ne budi panj" do sada je kroz ovakve inicijative širom domovine posadila više od 60.000 stabala u što se uključilo 23.000 sudionika. Odgovor je to koji Udruga nudi na klimatsku krizu kako bi se podigla ekološka svijest i društvena odgovornost.

-Osim suradnje sa spomenutom Udrugom , naš vrtić ostvario je suradnju i sa Šumarskim fakultetom, rasadnicima te s poduzećem VG Komunalac. Sadnja se provodi u centralnom objektu u Smendrovićevoj ulici, Velika Mlaka te Područnom vrtiću Gradići. U proces sadnje uključeni su djeca, odgojitelji, ravnateljica, stručni suradnici te tehničko osoblje. Uz poštivanje epidemioloških mjera, marljive ruke u Smendrovićevoj zasadile su stablo jele i tulipanovca, a u Gradićima drvo lipe i liquidambar. Lokacije zasađenih stabala bit će unesene u već postojeću kartografsku vizualizaciju Udruge-rekli su nam iz Dječjeg vrtića Lojtrica.



U globalnom svijetu koji se sve brže mijenja, obilježenom izazovima, ali i brojnim ugrozama kao što su klimatske promjene i pandemije, planiranje budućnosti danas je važnije no ikad, kažu u ovom eko vrtiću.

-Razvoj ekološke svijesti kod djece predstavlja osnovu za aktivnije bavljenje ekologijom u budućnosti. Nezagađena i zdrava sredina predstavlja jedno od osnovnih ljudskih prava. Stoga Vas pozivamo da s djecom kod kuće zasadite stablo-zaključili su iz vrtića, a kako je protekla njihova eko akcija, pogledajte u fotogaleriji.

 

Galerija slika

FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala FOTO: Djeca i djelatnici "Lojtrice" zajedno u sadnji stabala

Podijeli