Home Vijesti TV PROGRAM: Donosimo filmske preporuke za vikend

TV PROGRAM: Donosimo filmske preporuke za vikend

Odlučili smo za vas izvidjeti kakav nas TV program čeka u večernjim satima ovog vikenda. Filmoljupci, došli ste na svoje!

PODIJELITE

Vikend je stigao, pa smo po dobrom starom običaju odlučili ponovo izvidjeti kakav nas TV program čeka, odnosno koje filmove na televizijskom rasporedu imamo na odabir. U nastavku donosimo po tri filma koji će se prikazivati večeras, te isto tako tri opcije za opuštanje u nedjelju navečer.

Prijedlozi filmova za subotu

Okus trešnje, HRT3 u 20.14 sati

Gospodin Badii sredovječan je čovjek koji se želi ubiti. Vozeći svoj Range Rover suhom periferijom Teherana, traži nekoga tko će mu pomoći u posljednjim satima, nekoga tko će pristati pokopati njegovo tijelo ako uspije u svojoj misiji – planiranom predoziranju tabletama za spavanje – ili ga spasiti ako ne uspije.

Sedam godina u Tibetu, DomaTV u 21.40 sati

Brad Pitt u ulozi alpinista koji završava u tibetanskom svetom gradu. Koristeći kao svoje polazište autobiografske zapise pravog Heinricha Harrera, osvajač Oscara Jean-Jacques Annaud snimio je izrazito kontemplativan i fascinantan film, u kojemu je elemente avanturističkog filma, biografske drame i spiritualnog misterija spojio u originalno filmsko djelo.

Nestala, HRT1 u 22.32 sati

Genijalni David Fincher donosi nam uzbudljivi triler nastao prema istoimenom bestselleru Gillian Flynn! U napetoj priči o supruzi koja se ne pojavi na proslavi 5. godišnjice braka u glavnim ćemo ulogama gledati Bena Afflecka i Rosamund Pike. Oni glume savršen bračni par, Nicka i Amy, koji mirno živi u provinciji nakon preseljenja iz New Yorka. Omiljeni članovi malene zajednice postat će nacionalna vijest broj 1 kada potraga za nestalom Amy pokaže da je Nick glavni osumnjičenik, a njezin dnevnik otkrije potpuno drugačiju stranu njihovog besprijekornog braka…

Prijedlozi filmova za nedjelju

96 sati, RTL u 20.00 sati

Liam Neeson je Bryan, iskusni tajni agent koji je odlučio prestati sa poslom kako bi mogao više vremena provoditi uz svoju mladu kćer, Kim (Maggie Grace). No kada iznenada primi poziv iz Pariza, u kojem mu šokirana Kim javi da su nepoznati ljudi upali u stan i napali njenu prijateljicu, on će morati iskoristiti sve svoje vještine kako bi spasio kćer prije nego je zauvijek izgubi. Režija je povjerena iskusnom snimatelju Pierreu Morelu (“Gad”, “Ljubav i druge katastrofe”) koji je naglasio vizuano-adrenalinski dio.

Iznenadni udar, DomaTV u 21.45 sati

Legendarni Prljavi Harry (C.Eastwood) na svoj se način obračunava sa okrutnim ubojicom. “Mi smo samo pokušavali napraviti dobru detektivsku priču”, mirno je i pomalo samo-podcjenjivački objasnio Clint Eastwood tijekom snimanja dokumentarca o jednom od najslavnijih policajaca s kojim nas je upoznao Hollywood, Prljavom Harryju Callahanu.

X, Y i Zee na HRT1 u 22.31 sati

Dvoje velikana filmske umjetnosti, Elizabeth Taylor i Michael Caine, pojavljuju se u glavnim ulogama u ovoj adapataciji istoimenog romana irske spisateljice Edne O’Brien. Zee i Robert Blakeley imućni su pripadnici londonskog visokog društva čiji brak srlja prema propasti nakon što se Robert upusti u vezu s Stellom, šarmantnom udovicom. Ljubomorna Zee učiniti će sve kako bi uništila njihovu novonastalu romansu.

To bi bilo to od nas, a izbor je vaš! Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a i akcije, do trilera, ali i nezaobilaznih komedija i ljubića s odličnim, mnogima omiljenim glumcima. Uživajte!