Novosti Sport Događanja

Goričani Krešo Krizmanić i Dario Špikić brane boje Hrvatske na U-21 Europskom prvenstvu!

09.03.2021. / Damir Žbulj

Velikogoričani Krešimir Krizmanić i Dario Špikić bit će dio mlade hrvatske nogometne reprezentacije na skorašnjem U-21 Europskom prvenstvu u Sloveniji i Mađarskoj.

Izbornik Igor Bišćan računao je na njih i u kvalifikacijama za ovu europsku smotru, a naši dečki su svojim igrama u dresu Gorice zaslužili i nastup na ovom velikom natjecanju.

Krizmanić se ove sezone prometnuo u jednu od najvažnijih obrambenih karika turopoljskog prvoligaša, bilo na poziciji stopera, bilo na mjestu lijevog bočnog, odlaskom Marijana Čabraje u Dinamo.

Špikić je dokazao svoj talent odličnim partijama, golovima i asistencijama, ali i transferom u zagrebački Dinamo, gdje će igrati od iduće sezone.

Hrvatska će svoje utakmice igrati u slovenskom Kopru, a suparnici će mladim Vatrenima biti vršnjaci iz Portugala (25. ožujka), Švicarske (28. ožujka) i Engleske (31. ožujka).

🔜 #U21EURO 🇭🇷

Posted by Hrvatski nogometni savez on Tuesday, March 9, 2021

Na popisu za U-21 su još i vratari Euro Adrian Šemper (Chievo), Dominik Kotarski (Ajax), Ivan Nevistić (Rijeka), braniči Borna Sosa (Stuttgart), Domagoj Bradarić (Lille), Marin Šverko (Saarbrücken), Joško Gvardiol (Dinamo), Martin Erlić (Spezia) i Mario Vušković (Hajduk), vezni igrači Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (Kasimpasa), Darko Nejašmić (Hajduk), Mihael Žaper (Osijek), Bartol Franjić (Dinamo) i Luka Sučić (RB Salzburg) te napadači Luka Ivanušec (Dinamo), Sandro Kulenović (Rijeka), Petar Musa (Union Berlin), Dario Vizinger (Wolfsberger) i Marko Divković (Dunajska Streda).

🇭🇷🗒️ Izbornik mlade hrvatske reprezentacije Igor Bišćan predstavio je popis igrača za nadolazeće Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Sloveniji! 🤞

Posted by Hrvatski nogometni savez on Tuesday, March 9, 2021

Iako je David Čolina kroz kvalifikacije bio standardni dio mlade izabrane vrste, još jedan Velikogoričanin, ali na privremenom radu u Hajduku, nije pozvan na okupljanje.

"Takav je turnir lijepo iskustvo u karijeri svakog mladog nogometaša i prilika za prezentaciju svog talenta na fenomenalnoj pozornici. Ovo je natjecanje specifično, nema vremena za uigravanje, okupljamo se u ponedjeljak i utorak, a utakmica je već u četvrtak - to bi više trebalo odgovarati individualno jačim reprezentacijama, dok drugima ne daje priliku za anuliranje te prednosti. Onaj tko bude spreman od prve sekunde prebaciti se na ritam iz klubova u onaj bez prava na kiks, taj će dobro proći. Žao mi je što nema navijača, Koper je blizu, ali najbolje je proći grupu pa se možda nešto promijeni za četvrtfinale", najavio je izbornik Bišćan, obiteljski također vezan i uz naš grad.

Vjerujemo kako će naši velikogorički nogometaši igrati zapaženu ulogu i da će pomoći Hrvatskoj u pohodu na što bolji rezultat.

(Foto: HNK Gorica, HNS)

Galerija slika

Goričani Krešo Krizmanić i Dario Špikić brane boje Hrvatske na U-21 Europskom prvenstvu Goričani Krešo Krizmanić i Dario Špikić brane boje Hrvatske na U-21 Europskom prvenstvu

Podijeli