Home Gospodarstvo PRIJAVITE SE Krenule državne potpore za sektor turizma i sporta

PRIJAVITE SE Krenule državne potpore za sektor turizma i sporta

Sredstva se odnose na Program dodjele državnih potpora i to za sektor turizma i sporta u aktualnoj COVID-pandemiji

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade Republike Hrvatske. Sredstva se odnose na Program dodjele državnih potpora i to za sektor turizma i sporta u aktualnoj COVID-pandemiji.

Provedbena tijela programa su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) za velike poduzetnike i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za mikro, male i srednje poduzetnike, koji će odobravati jamstva za nove kredite za likvidnost koja će pokrivati do 100 posto glavnice kredita.

Cilj programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru turizma i sporta te s njima povezanim djelatnostima, osigurati im veću likvidnost i lakši pristup financijskim sredstvima uz povoljnije uvjete od uobičajenih na financijskim tržištima, kako bi se osigurao njihov opstanak, očuvala zaposlenost te ublažile teškoće u poslovanju te stvorili preduvjeti za što brži oporavak.

Potpore će se dodjeljivati kao državna jamstva za nove kredite za likvidnost, a prihvatljivi korisnici su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji posluju u sektoru turizma i sporta na teritoriju Republike Hrvatske.