Novosti Sport Događanja

Muškarac (26) bivšoj supruzi prijetio smrću, 32-godišnjak uz izrečene prijetnje kamenom razbio prozor na kući

12.03.2021. / Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica ovog tjedna zabilježila je tri slučaja prijetnji koje su se dogodile što unutar obitelji, a što između poznanika.

Jedna se dogodila 8. ožujka kada je jedna Velikogoričanka izrekla verbalne prijetnje svojoj susjedi zbog čega je procesuirana. Protiv nje je, naime, podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave koju je podnijela oštećena. U policiji smo doznali tek da se radi o dugogodišnjim međusobno lošim susjedskim odnosima.

Sljedeći slučaj koji je zabilježen odnosi se na 32-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prošle subote prijetio svojoj bivšoj djevojci. Naime, muškarac je u istom trenutku počinio dva kaznena djela: jedno je kazneno djelo prijetnje, a drugo kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Tijekom noći 6. ožujka došao je u dvorište obiteljske kuće u kojem stanuje njegova bivša djevojka pa joj tom prilikom verbalno prijetio. Tražio je od nje da izađe van jer je želio razjasniti neke njemu nastale probleme. Revoltiran činjenicom što mu bivša djevojka ne želi izaći uzeo je kamen pa razbio prozor na kući.

Isti je od strane policijskih službenika i uhićen u subotu ujutro te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je predan dežurnome općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici.

Treće kazneno djelo prijetnje počinio je 26-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Novom Zagrebu.

Muškarac je, kako smo doznali u policiji, prijetio svojoj bivšoj supruzi i to na način da ju je u subotu u poslijepodnevnim satima u dvorištu na području Velike Gorice verbalno napao revoltiran činjenicom da smatra da se ona ne brine dobro o njihovom djetetu. Tom prilikom verbalno ju je izvrijeđao te joj uputio prijetnje smrću.

Istog dana je uhićen te je protiv njega provedeno kriminalističko istraživanje. Odmah idućeg dana predan je pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće kao nadopuna ranije podnesene kaznene prijave dostavljena dežurnom općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, rekli su nam u PP Velika Gorica.

Podijeli