Novosti Sport Događanja

Mjere produžene do 31. ožujka, uz par izmjena u kulturi i sportu

12.03.2021. / Ivana Ćurić

Na današnjoj sjednici Stožer civilne zaštite obznanio je kako se aktualne mjere produžuju do kraja mjeseca.

Kao što smo već istaknuli OVDJE dopustit će se, uz strogo pridržavanje mjera, sportska natjecanja nižeg ranga, te će se po epidemiološkoj slici korigirati dopušteni broj osoba na kulturnim događanjima.

Također najavili su da će tijekom dana donijeti jednu lokalnu odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode nove mjere radi sprječavanja širenja virusa, a ista se odnosi na Dubrovačko-neretvansku županiju.

Druga odluka o izmjeni javne organizacije prijevoza putnika, izmjena odluka o posebnom uvođenju organizacije rada za djelatnost trgovine i odluka o privremenoj zabrani prelaza graničnih prijelaza u RH. Radi se o horizontalnim odlukama i primjena za sve odluke se produžuje do 31. ožujka, a stupaju na snagu 13. ožujka,pojasnio je ministar.

Prema riječima ministra Božinovića sve uvedene nužne epidemiološke mjere ostaju iste, osim što će najveći dopušteni broj koji će moći biti prisutan na kulturnim programima određivati se u preporukama HZJZ-a.

- Propisat će se detaljni protokoli mjera putem preporuke Zavoda za javno zdravstvo. Neće se čekati odluka Stožera već Zavod za javno zdravstvo može određene mjere pooštravati ili ublažavati ovisno o situaciji. Omogućit će se uz strogo pridržavanje mjera natjecanja na otvorenom, i za niži rang natjecanja zbog djece i mladih sportaša-izjavio je ministar na današnjoj pressici.

Podijeli