Novosti Sport Događanja

Dolijao lopovski dvojac: U Gorici ukrali bicikl, jeftino ga prodali u Zagrebu

13.03.2021. / Petar Brnada

Ovog tjedna Policijska postaja Velika Gorica provela je više kriminalističkih istraživanja, a jedno od njih odnosi se na krađu bicikla koja se na području našeg grada dogodila još u siječnju.

Utvrđeno je da je to kazneno djelo počinjeno od strane dvije mlađe muške osobe s područja Zagreba koje su bicikl otuđile te ga istoga dana prodale za sada nepoznatim osobama na području metropole.

U policiji smo doznali da su lopovi bicikl prodali za izrazito nizak novčani iznos s obzirom na prijavljenu vrijednost bicikla. Naime, bicikl vrijedi više od 2000 kuna, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prodan za 450 kuna.

-Vlasnici bicikla trebali bi posvetiti veću pozornost osiguranju svojih bicikala jer je ova krađa izvršena vrlo jednostavno, na način da su lopovi prišli stalku na kojemu je bio bicikl i jednostavno ga odvezli- poručili su iz velikogoričke policije.

U proteklih sedam dana, od 6. do 12. ožujka, na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je 35 raznoraznih događaja. Evidentirano je 15 kaznenih djela od kojih se njih osam progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju sedam slučajeva progon predviđen po privatnoj tužbi.

U ovih sedam dana evidentirano je i jedno nasilje u obitelji te pet prometnih nezgoda.

 

Foto: Ilustracija

Podijeli