Novosti Sport Događanja

Zmajlović poručio: Ideja je da se svaki upravni odjel izmjesti u druge gradove

13.03.2021. / Ivana Ćurić

Kandidat SDP-a za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović predstavio je danas prijepodne u našem gradu inicijativu da Velika Gorica postane sjedište Zagrebačke županije.

-Ova županija može biti još bolje i ljepše mjesto za život, specifična je po mnogo čemu, a posebno po tome što ima sjedište izvan svog teritorija. Zato to želim promijeniti kao župan da ovaj šesti grad po veličini bude sjedište županije. To ne znači da ćemo centralizirati stvari, naprotiv, to znači da želimo približiti županiju građanima i njihovim potrebama. Sve službe županije treba smjestiti u devet gradova županije i 22 općine kako bi bili bliže građanima, a ne da se vodi iz zagrebačkog hotela, a zato sam i najavio svoju kandidaturu da je došlo vrijeme za check-out iz hotela, simbolički odjavu od staromodnog vođenja županije. Ima tu niz apsurda po pitanju zapošljavanju u županiji ,rješenja postoje i svako rješenje utječe na kvalitetu života naših građana-poručio je Zmajlović.

Na upit kako konkretno misli učiniti Veliku Goricu sjedištem pojasnio je :

-Moja ideja je svaki upravni odjel u drugom gradu, kao u Istarskoj županiji, nikakva gradnja novih zgrada, iskoristiti postojeće kapacitete, ispostave, radi se samo o optimizaciji i boljem servisu prema građanima. Zagrebačka županija je kroz tzv. reformu lokalne i regionalne samouprave i decentralizacije koju je Plenkovićeva vlada najavljivala, samo neke državne službenike pripojila županiji. Dvadesetak zaposlenika je samo otišlo u mirovinu, i što se dogodilo, nije došlo do racionalizaciji kao u Krapinsko-zagorskoj županiji, već se preuzelo djelatnike i još su im digli plaću, pa umjesto 5 danas imaju 8 tisuća kuna plaću, a rade isti posao, to je neracionalno, a onda govorite da nemate novca za pedijatra ili specijalista u Vrbovcu ili negdje, to je jedan od prvih poteza-kazao je Zmajlović.



Potencijal, kaže, vidi u Velikoj Gorici i drugim gradovima u raznim područjima, a posebno na pitanju zdravstvene zaštite.

-Županija je npr. zadužena za primarnu zdravstvenu zaštitu, građani to ne znaju pa se obraćaju gradonačelnicima i lokalnim načelnicima kada nemaju pedijatra u svom gradu ili ne mogu obaviti rendgen, pa onda moraju u Zagreb na duge liste čekanja. To je ono što možemo i moramo mijenjati, da domovi zdravlja odgovaraju potrebama svojih građana-zaključio je Zmajlović kojem su podršku u predstavljanju programa dali županijski i lokalni kolege iz SDP-a.

Galerija slika

Zmajlović poručio: Ideja je da se svaki upravni odjel izmjesti u druge gradove Zmajlović poručio: Ideja je da se svaki upravni odjel izmjesti u druge gradove Zmajlović poručio: Ideja je da se svaki upravni odjel izmjesti u druge gradove Zmajlović poručio: Ideja je da se svaki upravni odjel izmjesti u druge gradove Zmajlović poručio: Ideja je da se svaki upravni odjel izmjesti u druge gradove Zmajlović poručio: Ideja je da se svaki upravni odjel izmjesti u druge gradove Zmajlović poručio: Ideja je da se svaki upravni odjel izmjesti u druge gradove

Podijeli