Novosti Sport Događanja

MOST-ovci iz Sabora podržali Bekavca, u izbornom programu istaknuo bolnicu, dom za starije, parkove za pse...

13.03.2021. / Ivana Ćurić

Saborski zastupnici Nikola Grmoja i Marija Selak Raspudić jutros su boravili u Velikoj Gorici kako bi dali podršku dr.Ivanu Bekavcu koji je na Trgu Stjepana Radića predstavio svoj izborni program. Dom za starije i nemoćne, autobusni kolodvor, dječji vrtići, bolnica, parkovi za pse, asfaltna baza u Lomnici glavne su točke programa kojeg je MOST-ov kandidat iznio pred medije i javnost.

-On se već dokazao u svojoj struci, a dokazat će se i kao gradonačelnik Velike Gorice-najavili su MOST-ovci kandidata za gradonačelnika Velike Gorice, dr. Ivana Bekavca.

-Kao potpredsjednik MOST-a dajem punu podršku, MOST je već ostvario sjajne rezultate u Gorici, ali sada ovdje iza Ivana Bekavca nije smo gorički i nacionalni MOST, već i druge političke opcije, inicijative i uvjereni smo da će s tom podrškom ući u drugi krug-rekao je saborski zastupnik Nikola Grmoja dodavši još jednom kako MOST ozbiljno računa na Veliku Goricu i kako vjeruje da će to biti prepoznato među biračima.



Bekavac se zahvalio svojim MOST-ovcima koji su ga predložili za kandidaturu i iznio izborni program za kojeg ističe kako je "to rezultat nas Goričana, stručnjaka, razvojan je nudi promjene i novosti koje Goričani već desetljećima očekuju".


-Već desetljećima naši sugrađani vape za Domom za starije i nemoćne, taj projekt se nalazio u prostornim planovima grada, no on je zanemaren, zaboravljen, izmjenjen i prenamijenjen. Mi ćemo vratiti taj projekt i izgraditi dom kako bi konačno svi naši potrebiti sugrađani naišli na rješenje koje toliko dugo očekuju. Gorica raste i čekamo na listama za dijagnostiku i liječenje koje je građanima trebalo jučer, potrebno je osmisliti i izgraditi gradsku polikliniku s dnevnom bolnicom. Inače je to koncept pružanja zdravstvene zaštite koji se tako rješava diljem Europe i zašto se i Gorica ne bi pronašli na toj listi takvih suvremenih gradova. Gorica je prije sto godina imala bolnicu to treba dostojni i adekvatno obilježiti, a imala je i autobusni kolodvor,danas nema kolodvor i nema primjereno riješen autobusni prijevoz. Podsjetit ću vas da naša djece s rubnih naselja sate provode na klupama i tu pišu zadaće čekajući večernju liniju koja će ih odvesti kući. Trebamo suvremeno rješenje autobusnog prijevoza, ja znam kako se to može i sa svojim timom ću to i realizirati-rekao je Bekavac govoreći o onome na što će se koncentrirati u svom izbornom programu.

Istaknuo je kako se Velikogoričane hrane relativno nezdravo jer nemaju priliku kupiti domaće proizvode.


-Tu oko nas su gospođe koje na klupama prodaju svoje proizvode, zalagat ću se za zelenu mliječnu natkrivenu tržnicu na primjerenoj lokaciji-dodao je Bekavac.

"Grad jednakih prilika, a ne grad klijentelizma"

U izbornom projektu MOST-a su i dva parka za pse, i suvremena igrališta za djecu.

-U našem gradu je jedan koji je premali, neosvijetljen i bez adekvatnih sadržaja ,izgradit ćemo još dva takva parka. Kronično nedostaje I prostora u vrtićima za predškolsku djecu, kronično nedostaje razrednih odjeljenja u kojima je moguće ostvariti dnevni boravak djece. Potrebno je djeci osigurati dovoljan broj suvremenih igrališta kao u ono vrijeme kad je u Gorici živio urbanizam-kazao je MOST-ov kandidat.

Bekavac je istaknuo kako žele vratiti povjerenja u gradsku upravu, u kojoj će se čuti glas građana, i vidjeti stvarni interes za potrebe građana, poslovne procese dovesti u red, digitalizirati poslovanje gradske uprave, te "omogućiti građanima da u realnom vremenu znaju u kojoj je fazi njihov zahtjev u gradskoj upravi, a ne da obiteljski projekti ovise o tome hoće li netko izvaditi nešto iz ladice ili neće". Poručio je kako će tražiti odgovornost zbog rada asfaltne baze u Donjoj Lomnice, ali i kako grad treba voditi brigu o vodotocima koji su djelom na području grada, uključiti se u izgradnju biciklističkih staza do Vukovine i Novog ČIča.

- Velika Gorica mora postati grad jednakih prilika i mogućnosti, a ne grad klijentelizma, mora postati grad uz koji će se vezati pojam razvoja. Iskreno mi je stalo za budućnost ovog grada, tu sam proživio polovinu života i želim drugu polovinu života živjeti ovdje. tražim od vas da mi poklonite povjerenje, meni i suradnicima, a ja ću vama pokloniti 4 godine svog života, pratite naš rad, podržite nas, glasujte! Učinimo Veliku Goricu još boljim mjestom za život-zaključio je Bekavac.

Galerija slika

MOST-ovci iz Sabora podržali Bekavca, u izbornom programu istaknuo bolnicu, dom za starije, parkove za pse... MOST-ovci iz Sabora podržali Bekavca, u izbornom programu istaknuo bolnicu, dom za starije, parkove za pse... MOST-ovci iz Sabora podržali Bekavca, u izbornom programu istaknuo bolnicu, dom za starije, parkove za pse... MOST-ovci iz Sabora podržali Bekavca, u izbornom programu istaknuo bolnicu, dom za starije, parkove za pse... MOST-ovci iz Sabora podržali Bekavca, u izbornom programu istaknuo bolnicu, dom za starije, parkove za pse... MOST-ovci iz Sabora podržali Bekavca, u izbornom programu istaknuo bolnicu, dom za starije, parkove za pse... MOST-ovci iz Sabora podržali Bekavca, u izbornom programu istaknuo bolnicu, dom za starije, parkove za pse...

Podijeli