Novosti Sport Događanja

Oreščanin uoči Hajduka: Utakmica kao i svaka druga, za razliku od one u utorak u Kupu

13.03.2021. / Damir Žbulj

"Za mene to nije nikakva posebna utakmica. Svi smo mi profesionalci koji radimo svoj posao. Respektiramo Hajduk i vjerujem kako svi zajedno možemo očekivati jednu dobru utakmicu," poručio je u najavi velikog derbija Gorice i Hajduka trener turopoljskog prvoligaša Siniša Oreščanin.

Njegov rastanak sa Splićanima u srpnju 2019. godine nije mu sigurno ostao u najboljem sjećanju, morao je napustiti Poljud nakon europskog debakla protiv malteških amatera, no, za vrijeme njegovog mandata Hajduk je u domaćem prvenstvu imao najbolji bodovni učinak od hrvatske neovisnosti...

Bio mu je to i posljednji trenerski posao, prije nego je u siječnju ove godine iznenada stigao u Veliku Goricu. 

Goričani s velikim nestrpljenjem iščekuju ovaj okršaj, u subotu od 17.05 sati, jer je Hajduk 'uvijek rado viđen gost' na Gradskom stadionu. U posljednjih pet uzastopnih susreta u našem gradu dobio je pravu nogometnu lekciju, a tek je jednom u ove gotovo tri pune sezone uspio uzeti jedan bod.

"Trenirali smo jako dobro, atmosfera je ovaj tjedan bila jako dobra. Hajduk je veliki klub, s velikom tradicijom. Mislim da je novi trener defenzivno stabilizirao momčad. U napadu se dosta temelje na individualnim kvalitetama Livaje, Kačaniklića, Umuta, Jaira i imaju niz od četiri utakmice bez primljenog gola. Respektiramo ih, pogotovo jer je njihov budžet četiri do pet puta veći nego naš. Mislim da smo mi treći na tablici, igramo jako dobro, vidi se pozitivan pomak što se tiče naših zahtjeva i željno iščekujemo utakmicu. Veselimo se dvoboju i idemo na pobjedu," naglasio je Oreščanin, koji ne može računati na Josipa Mitrovića, a u početnu postavu stavio je Banića, Musu, kapetana Jovičića, Steenvoordena, Krizmanića, Babeca, Suka, Špikića, Lovrića, Nimelyja i Matara.

"Očekujemo defenzivni Hajduk, sa stabilnom obranom, koji će pokušati kroz kontre i polukontre nas kazniti. Ovo je jedna 'normalna' utakmica, kao i svaka druga prvenstvena, za razliku od one koja nas čeka u utorak u Kupu, koja će biti na ispadanje," jasan je bio strateg Gorice pa je još jednom ponovio:

"Ali, apsolutno ne razmišljamo o tom susretu, idemo dan po dan."

Sjajan je trenutni pogled na prvenstvenu ljestvicu na kojoj Gorica na trećoj poziciji ima čak 14 bodova prednosti ispred Rijeke i 15 više od Hajduka, koji ima i dvije odigrane utakmice manje.

Pred nama je veliki okršaj, ali bit će to samo uvertira za ono što nas čeka u utorak u Hrvatskom nogometnom kupu, kad će se isti suparnici, na istom mjestu, boriti za prolazak u polufinale i dvoboj s Dinamom na Maksimiru.

 

Podijeli