Novosti Sport Događanja

Oskari znanja stižu u Hribar: Ela i Ivan svojim radovima iz tehničke kulture zaslužili mjesto među najboljima od najboljih

15.03.2021. / Petar Brnada

Nagrada kojom Agencija za odgoj i obrazovanje 16 godina nagrađuje one najbolje od najboljih učenika- pobjednike državnih i međunarodnih natjecanja, kao i njihove mentore- stigla je i u velikogoričku osnovnu škole Nikole Hribara.

Konkretno, Oskari znanja otišli su u ruke Ele Lasić i Ivana Dijanića koji su ih zaslužili prvim mjestom na državnom natjecanju. Ela Lasić iz predmeta Tehnička kultura, područje fotografija, osvojila je prvo mjesto na 62. državnom natjecanju mladih tehničara pod vodstvom mentorice Irene Gimpelj Gal.

Ivan Dijanić, također iz predmeta Tehnička kultura, područje robotsko spašavanje žrtve, osvojio je prvo mjesto na 62. državnom natjecanju mladih tehničara također pod vodstvom mentorice Irene Gimpelj Gal i mentora Ivice Kolarića iz udruge Hrvatsko robotsko društvo.

-Iako se mnoga slavlja ne mogu održati zbog epidemioloških mjera, neka se jednostavno ne smiju preskočiti. Najuspješniji učenici i ove su godine nagrađeni Oskarom znanja. Bila je to dosad prva dodjela održana online. Čestitamo mladim i uspješnim učenicima i želimo im još puno novih Oskara znanja- poručili su iz Hribara.

Dodjelu Oskara znanja za školsku godinu 2019./2020. - organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje no prvi puta u virtualnom izdanju zbog epidemioloških mjera.

Inače, Agencija za odgoj i obrazovanje u odgojno-obrazovnom sustavu organizira i provodi natjecanja iz ukupno 28 predmeta među kojima su natjecanja iz hrvatskoga jezika, matematike i informatike, povijesti, geografije, kemije, biologije, stranih i klasičnih jezika, ali i astronomije, likovnog, filozofije i logike pa sve do debata i natjecanja učenika glazbenih i plesnih škola.

Podijeli