Novosti Sport Događanja

Izvedba "Hana wa Saku" Umjetničke škole Franje Lučića odjeknula do Japana: Školu posjetila japanska televizija

15.03.2021. / Maja Peranić

Predstavnici Japanske nacionalne televizije NHK posjetili su Umjetničku školu Franje Lučića u Velikoj Gorici zahvaljujući sjajnom odjeku video snimke pjesme "Hana Wa Saku" koji je škola nedavno objavila.

Podsjetimo, učenici i nastavnici Umjetničke škole Franje Lučića poslali su poruku nade i podrške dragim prijateljima i kolegama - učenicima, nastavnicima i djelatnicima Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i Petrinji koje su stradale u potresu. Učinili su to izvevši pjesmu "Hana wa Saku" (Cvijeće će cvjetati) koja je nastala u Japanu nakon stravičnog potresa i cunamija 11. ožujka 2011. Tekst je poruka onih koji su izgubili živote ljudima koje su ostavili iza sebe.

Upravo na godišnjicu razornog potresa koji je pogodio Japan, 11. ožujka 2011. godine, Umjetničku školu posjetila je ekipa japanske televizije poželjevši napraviti reportažu o samoj video snimci, ali i o Školi općenito.

-Znakovito je to da su nas oni posjetili na desetu obljetnicu svoje velike katastrofe uzrokovane potresom, a prilog o nama će objaviti na svojoj televiziji 22. ožujka 2021., točno godinu dana nakon zagrebačkog potresa. Prilog će se sastojati od izvedbe pjesme "Hana Wa Saku" te razgovora s učenicima Doroteom Domović i Josipom Veselićem, dirigenticom Teom Krčelić Rabadan, prof. i ravnateljem Borutom Vidoševićem, prof.-istaknuli su iz škole i dodali:

-Cijeli susret bio je jako emotivan, djeca su svoj nastup izvela na vrhunskom nivou i jako smo sretni što smo ostvarili novo prijateljstvo!

 

Podijeli