Novosti Sport Događanja

Kobilić: Predstavio se kao djelatnik HEP-a pa bakici (84) iz novčanika ukrao 3000 kuna

19.03.2021. / Petar Brnada

Starija gospođa iz Kobilića jučer se našla na meti još uvijek nepoznatog prevaranta koji se predstavio kao djelatnik HEP-a pa je nakon ulaska u kuću pokrao.

Kako smo jutros doznali u PP Velika Gorica, prevara se dogodila između 13 i 13:30 sati kada je prevarant došao do kuće oštećene te joj se lažno predstavio kao djelatnik HEP-a. Gospođa (84) povjerovala je u istinitost predstavljanja te ga pustila u kuću gdje je on iskoristio njenu nepažnju. Naime, iz novčanika joj je otuđio gotovo 3000 kuna pa se nakon toga udaljio u nepoznato.

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na takve stvari te naglašavaju da osoba nije imala nikakvu radnu odjeću koja bi odgovarala djelatnicima HEP-a koji doista hodaju u uniformama s logom nego je bio obučen u civilnu odjeću.

-S tim u svezi pozivamo građane da ne puštaju osobe koje se ne predstave odnosno ne legitimiraju službenim iskaznicama samih poduzeća, a ako nemaju iskaznice onda su odjeveni u službene uniforme. Što se samog HEP-a tiče, oni se uvijek koriste službenim vozilima na kojima su istaknute naljepnice poduzeća za koje rade- poručio je inspektor iz PP Velika Gorica, Nikica Ljubanović.

Podijeli