Novosti Sport Događanja

DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića

19.03.2021. / Ivana Ćurić

Da proslave rođendan svog vrtića zajedno u druženju i radionicama s roditeljima i odgojiteljima, djecu iz DV Ciciban i ove je godine spriječila epidemija koronavirusa, no pronašli su način da ipak obilježe ovaj poseban dan.

Na otvorenoj terasi Dječjeg vrtića Ciciban skupili su se vrtićanci triju skupina i pozorno uživaju u priči. Čitanje priča na inovativan način japanskom metodom započela je odgajateljica Maja Trupčević, a i sami su sudjelovali u kreiranju sadržaja. Djeca su crtala na temu priče radove, domar je izradio okvir, a cijeli produkt bila je današnja rođendanska pričaonica.



-Priču donosi naša odgajateljica Maja Trupčević koja je dala zajedno s djecom naziv priči, to je priča o Cicibanu, priča o jednom drvetu, koja povezuje temu potresa, sigurnosti i ljubavi. Na taj način željeli smo uputiti pozitivne poruke da su tu sigurni, i da svima podijelimo osjećaje optimizma jer ne smijemo se predati u ovo vrijeme potresa i COVID-a, moramo se čuvati, biti odgovorni, ali ne smijemo zaboraviti biti sretni i tražiti optimizam u svemu što možemo naći-kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban Tatjana Karlović Oslaković. 

Priča na inovativan način dio je obilježavanja ovogodišnjeg rođendana ovog gradskog vrtića koji s obzirom na epidemiolške mjere obilježava se tijekom više dana i unutar vrtićkih skupina zasebno.

-Nedostaje nam proslava rođendana na klasičan način, lani je bio lockdown, sada su još mjere, iako ga ne možemo slaviti kako smo navikli svaka ga je skupina za sebe obilježila na svoj način kroz razne aktivnosti, izrađivali su makete vrtića, crtali, imali razne tematske radionice, izrađivali tortu, i drugo. Kako nismo u mogućnosti organizirati radionice s roditeljima, pronašli smo način da i oni sudjeluju, u dogovoru s odgajateljicama su donirali lukovice i palete,a djeca su s odgajateljicama sadila cvijeće i oslikavala lončanice. povodom Dana žena djelatnice su dobile od v.d. gradoanečlnika i maćuhice, te su ih odlučile posaditi u vrtiću. Također duž ograde vrtića smo izložili dječje radove kako bi u proslavu uključili i širu zajednicu, pa u toj maloj izložbi mogu uživati prolaznici, djeca,bake i djedovi,a komentari su za sada svi bili pozitivni-zaključila je ravnateljica.

Galerija slika

DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića DV Ciciban: Nedostaju im klasične priredbe, ali pronašli su način da obilježe rođendan vrtića

Podijeli